IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнете потъмняването, което пръстенът ви оставя

12 септември 2014 10 25

Има лесен начин да избегнем този проблем

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Любимият ни пръстен... Точно този, който обичаме най-много ни разочарова всеки път, когато си го сложим, оставяйки след себе си тъмни, най-често зеленикави следи.

Тъй като всички ние имаме по един такъв, който ни е любим, макар и нежелания ефект, който носи, предлагаме лесен трик, с който умело да го избегнем и премахнем.

При появата на зеления „пръстен“ около пръста, не се паникьосвайте.

Това няма как да навреди нито на вас, нито на околните, и обикновено се маха само след изваждане на пръста. Ако не е причинено от алергия, която развивате, зеленото очертание е породено от взаимодействието между метала и киселините по ръцете.

Няколко са металите, които така реагират, и сред тях основно мед, сребро и дори злато. Неръждаема стомана, платина и родий са сред металите, които е по-малко вероятно да оставят следи по кожата.

Избягвайте евтините бижута. Това е съвет, който потвърждава поговорката, че „Получаваш това, за което си плащаш“. Колкото по-некачествен е материалът, толкова по-голяма е вероятността да ви навреди.

Пазете кожата суха. Лосионите, кремовете и всички хидратиращи продукти нанасяйте известно време преди да сложите пръстена. При миене на ръцете махнете пръстена и избягвайте влизането с бижута в басейна, защото препаратите вътре могат не само да оставят зелена следа, но и напълно да съсипят пръстените.

Ако все пак не успеете да стоите далеч от евтините бижута, които оставят следи, защото ви се виждат лесен начин да бъдете много различни всеки ден с цената на малко средства, то единственото, което можете да направите е да почистите с лакочистител бижуто. След това нанесете полимерно покритие и изчакайте да изсъхне.

По този начин ще създадете бариера между пръстена и кожата и ще предотвратите взаимодействието. Не забравяйте от време на време да нанасяте полимерното покритие наново, защото се изтърква с носенето и времето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари