IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подберете точния парфюм

9 септември 2014 07 20

Стъпките за правилна селекция на вашия аромат

Снимки: Thinkstock

Снимки: Thinkstock

Усещането на миризми е сред най-силно развитите сетива на хората. Определен аромат може да напомни за хиляди забравени спомени, да вдъхне настроение, а според учени, дори и да накара някой да се влюби.

Именно поради всички тези свои характеристики, парфюмът е едно от най-силните оръжия на жената.

Ето най-важните стъпки, които да спазим, когато избираме личния си аромат.

Проучете.

Преди да започнете да купувате нови парфюми, проверете това, което вече имате. На всички флакони е обозначен точният състав на аромата и какви са връхните нотки. Ако сте си харесали някоя свещ, лосион или каквото и да е парфюмирано изделие, можете да откриете подобен аромат, който да се превърне във ваш отличителен белег.

При проучването е добре да имате представа за различните наименования на цветята, ако сте се спрели на флорални нотки. Независимо, че са от едно семейство, розите, например, могат да имат коренно различни аромати, които значително да променят цялостното усещане на парфюма.

Задължително го помиришете.

След като сте се спрели на дадени съставки, задължително помиришете аромата. Желателно е дори да го изпробвате върху кожата си и да го оставите до другия ден, за да видите как ще взаимодейства. Има аромати, които са по-трайни на една кожа и по-бързо „изветряват“ на друга.

За да не се объркате с миризмите, попитайте за кафе.

Всеки един специализиран магазин за парфюми има приготвен аромат на кафе или ароматни зърна, които да успеят да „изчистят“ носа ви и да имате по-реална преценка.

Помислете за вашия характер.

Парфюмът ви е вашият подпис, който оставя след като си тръгнете. Помислете за това, какви са основните черти на характера ви и се съобразете с тях. Ако сте силен характер, инат, непоколебим и получавате каквото искате на всяка цена, то силните и тежки парфюми са за вас. Ако предпочитате романтичната, лежерна и спокойна част на живота, спрете се на леки, флорални аромати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари