IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с авокадо и моркови

11 септември 2014 10 27

Бърза домашна рецепта за суха кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Авокадото и морковите са сред едни от най-полезните натурални продукти както за нашия организъм, така и за нашата кожа.

Доказана като силен антиоксидант, комбинацията между тези две съставки обещава бързи резултати веднага след нанасяне и се явява като естествено оръжие срещу появата на първите бръчки.

За да направите маската за суха кожа ще ви бъдат необходими:

1 обелен и смлян морков

половин авокадо>

1 супена лъжица мед

половин супена лъжица студено пресован зехтин (можете да използвате каквото растително масло искате)

1 чаена лъжичка лимонов сок

1 жълтък

Сварете моркова толкова, колкото да бъде възможно смачкването с вилица до получаване на пюре. Направете същото и с авокадото, като имайте предвид, че още при закупуването му, то трябва да е меко на пипане, защото иначе приготвянето ще стане значително по-трудно.

Добавете меда, лимоновия сок и жълтъка, като не използвате прибор, а собствената си ръка. По този начин най-точно ще успеете да прецените кога всички съставки са добре смесени, тъй като това е от съществено значение за нанасянето на маската върху кожата и ефективното действие.

Нанесете върху лицето и оставете да подейства поне 15 минути преди да изплакнете. Останалата половина от авокадото можете да приготвите с лимон и морска сол, и да консумирате, докато изчакате действието на маската.

След изплакване задължително попийте добре със суха кърпа и поставете плътен слой хидратиращ крем за лице.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари