IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да оформим къдравата си коса

11 септември 2014 06 30

Лесни техники за след баня

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Естествено къдравата коса е истинска мечта за много жени по света. Разпространен мит е, че притежателките на букли не трябва да полагат толкова много грижа за своята прическа и, едва ли не, тя винаги е перфектна.

За съжаление на къдрокоските обаче това далеч не е така.

Къдравите коси изискват точно толкова грижи, колкото и останалите, че дори и малко повече. Това е така, тъй като основният проблем при този тип коса е, че е значително по-суха от правата такава, лесно се накъсва и е много възможно да се появяват често стърчащи косъмчета.

Специално обръщаме внимание на къдравите жени с няколко съвета, с които да избегнат часовете в стилизиране на перфектните букли.

След като измиете добре косата си, хидратирайте косъма със специална маска. Най-добрият вариант е да използвате и кристали за краищата. Поставете маската и увийте косата с фолио, за да се „запечатат“ съставките и да се подобри ефективността. Желателно е да закупите маска, която е без измиване и не създава усещането за тежест.

Първата стъпка при оформяне е да разрешем добре, тъй като сухата къдрава коса е много трудна за третиране с четка и е много склонна към накъсване. Използвайте гребен с колкото може по-голямо разстояние между зъбците. Решете в посока от краищата към корените, като никога не започвате обратно – мократа коса е най-уязвима от нараняване на косъма и накъсване.

След като се срешете, използвайте шише с помпа за впръскване, с която отново да намокрите косата. Това ще създаде оформени къдрици и ще възобнови цялостната форма на прическата ви. За сушенето използвайте задължително приставка с дифузер, тъй като тя разпределя равномерно топлината върху косата и намалява вредата от горещия въздух.

Разделете косата на сектори от отделни кичури, които да намачкате в посока към корена и да задържите със сешоара за 3 минути, докато изсушите цялата коса.

Този метод отнема малко повече време, но за сметка на това гарантира перфектни къдрици без стърчащи косъмчета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари