IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем точния балсам за коса?

12 септември 2014 12 41

Няколко съвета, с които няма как да сгрешим

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Балсамът за коса е един от задължителните продукти за коса, който всяка жена трябва да притежава и използва. Балсамът обикновено се използва непосредствено след измиване на косата и е предназначен да замени изгубената от шампоана влага.

Той също така изглажда кутикулата и изравнява pH-то на косата, което от своя страна намалява заплитането, увеличава блясъка, намалява статичността и превръща косата ви в една идея по-управляема. Балсамът е важен за всеки тип коса, но изборът е най-ключовата стъпка.

В случай, че сгрешите правилния продукт, косата ви може да стане статична, суха и дори чуплива. Принципът за избиране на шампоан и балсам е следният – шампоанът трябва да бъде съобразен със състоянието на скалпа, а балсамът – със състоянието на косата.

Ако скалпът ви е склонен към омазняване, но косата ви е суха, спрете се на шампоан, който е за мазна коса и на балсам за суха такава. Ето някои от нашите предложения за балсам за коса:

Ако имате суха коса, препоръчваме балсам, който е изработен специално за нежна хидратация и изглаждане. Продуктът ще трансформира безжизнените, сухи и непокорни кичури в бляскава и копринена коса, която освен здрава, ще бъде и красива. Балсамът за коса Satinique на Amway в оранжево е обогатен с масло от кукуи и Провитамин В5, които подпомагат изглаждането и подмладяването на косата. Жизненоважната хидратация, осигурена от съставките, съживява косата и я прави до шест пъти по-гладка.

Ако имате нормална коса, но е изтощена от постоянната обработка и боядисване, използвайте балсама за коса на Kerastase, Chroma Captive. Освен, че запазва цвета на косата заради цинковия глюконат, продуктът оставя защитен филтър, благодарение на Витамин Е и UV филтрите, който да предпазва от вредното влияние на атмосферните и другите заобикалящи ни фактори.

Ако имате тънка и слаба коса, използвайте балсам за обем. Хидратиращите свойства на балсама от серията Advance Techniques на Avon се грижат едновременно както за косата, така и за скалпа и гарантират значително по-плътна, гъста и обемна коса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари