IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките при поставяне на грим

15 септември 2014 10 32

Какво погрешно правим и как да го избегнем

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка една от нас е изпитвала неприятните лоши дни за косата. Тези моменти, в които нищо не може да ни помогне да стилизираме непокорната си грива.

За съжаление, има такива дни и за грима. Те се познават по това, че всичко е чудесно до момента, в който не се покажем на дневна светлина... и не се разсърдим сами на себе си как сме успели да си причиним подобно нещо.

Ето някои от най-честите грешки, които допускаме и как да „прескочим“ лошите за грима ни дни.

Основа за сенки

Също като основата за лице, този продукт е един от най-добрите начини да подготвите „платното“, върху което да изрисувате сенките. Освен че подпомага гладкото нанасяне, основата за очи ще задържи по-дълго вашия грим и ще спомогне за правилното изпъкване на цвета.

Тъмните вежди

Ако се гримираме на малко по-слаба светлина, има опасност да направим чудеса с молива за вежди. За да не приличаме на Чарли Чаплин, най-добре да си осигурим добра светлина и да заменим катраненото черно с тъмнокафяво. Добра идея е да вземем предвид и цвета на косата си, за да не се получи твърде голям контраст.

Преливането

Сенките могат да бъдат колкото красиви, толкова и коварни. Сливането на различните цветове е единственият начин, с който да си подсигурим естествен грим. Ако смятате, че ще ви бъде трудно с апликатор или четка, то използвайте собствения си пръст.

Не чистите грима

Всички сме попадали в случаи, в които е по-лесно да оставим почистването на грима за сутринта. Това обаче крие много рискове за вашата кожа, като зачервявания, подувания и дори инфекции на очите. Ако наистина нямате възможност да използвате лосион за почистване, то поне заместете с кърпички за грим.

Тъмни цветове във вътрешната част на окото

Поставянето по този начин на тъмни сенки или молив ще направи окото ви оптически по-малко. И без това, тази част е най-малко осветената – по-добре използвайте бели пигменти или сенки с цвят шампанско, за да подчертаете формата.

Извивате миглите след като сте сложили спирала

Единственото, което постигате с тази ваша „техника“ е да застрашите косъмчетата от накъсване, цялостното им отстраняване, разваляне на спиралата и зацапване на самия инструмент. Начинът, по който работи извивачката на мигли е да я използвате преди нанасянето на какъвто и да е продукт.

Поставяте сенките след молива и спиралата

Ако нанесете цветовете след като вече сте се гримирали с молив и спирала (или очна линия), ще ви бъде много трудно да слеете сенките. Най-добрият начин е да размените последователността, за да не се налага да започвате отначало.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари