IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подсилим блясъка на косата?

15 септември 2014 06 29

Лесни трикове, които да съживят косъма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако върху тоалетката си имате почти всички серии за блясък на козметичните фирми, инвестирали сте както в скъпи, така и в алтернативни съставки и все пак не сте доволни от блясъка в косата си, може би е време да опитате нещо различно като подход.

Един от признаците на красива и здрава коса е отразяващото се слънце в нея. Ако желаете да постигнете този ефект, ето няколко лесни начина, които гарантират успех в домашни условия.

Оставяйте косата да изсъхне сама.

Една от основните причини за загубата на блясък в косата е нейното изсушаване. Това се предизвиква както с липсата на хидратация, така и с честото използване на различни стилизиращи уреди. Колкото по-често сушите косата си, толкова по-малко блясък ще има тя. Вместо това, използвайте хавлиена кърпа, която да попие водата и оставете косъмът да изсъхне естествено.

Хранете се здравословно

Балансираното хранене е ключът към красивата визия.

Първата стъпка към красиво тяло, гладка кожа и здрава коса е в съобразяването с това какво консумирате. Сухата коса е първият признак за неправилен хранителен режим, което можете да коригирате с внасяне на повече плодове и зеленчуци в менюто.

Горещият душ

Термичната обработка включва горещите бани. Независимо, че това ви се струва странно, препоръчваме да намалите количеството топла вода в своя душ. Не става въпрос да се къпете със студена вода, но не изпадайте и в другата крайност. Горещата вода измива всички естествени овлажнители на косъма, оставяйки го сух и начупен.

Решете се правилно

Изберете четка с естествен косъм и винаги решете косата си от краищата към корените. В противен случай, ще накъсате косъма и ще го повредите. Освен това, тази техника е единственият начин да разплетете образувалите се възелчета, без да скубете ненужно коса. Защитете косата

Използвайте различни маски, балсами и хидратиращи продукти, за да поддържате косата си в добро състояние. Един от най-големите врагове на блясъка е басейнът, тъй като всички химикали, които той съдържа, оказват неблагоприятно влияние върху косъма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари