IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поправите счупените руж и сенки

18 септември 2014 06 34

Лесен трик, с който палитрата да изглежда като нова

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Неприятното „натрошаване“ на любимата пудра, руж или сенки е проблем, с който всяка жена се е сблъсквала.

Обикновено това се получава, ако носите гримовете си в дамската чанта и неминуемо сблъсъкът ѝ с твърди повърхности се отразява на палитрите.

Начупването на вашата козметика не е повод за притеснение, още по-малко за закупуване на нова.

Предлагаме лесен трик, с който да успеете да възстановите продукта във вид, в който сте го закупили от магазина.

За целта ще са ви необходими:

Алкохол

Обикновен молив

Чиста кърпичка

монета с размера на сенките, или лъжица за ружа/пудрата

Първата стъпка при поправянето на натрошената козметика е да раздробите големите парчета на малки. Това можете да направите с чист молив, като се стремите да постигнете равномерно разбиване на прах. Колкото по-фин е той, толкова по-добър ефект ще постигнете.

След като сте достигнали прахообразното състояние, капнете една капка алкохол, ако е за малка палитра от сенки. В случай, че използвате техниката за поправяне на руж или пудра, сложете 2-3. Алтернативен вариант е използването на малка бутилка със спрей капачка, тъй като тя ще разпредели течността равномерно по повърхността.

След като леко навлажните с алкохол, използвайте монетата, като я увиете в чистата кърпичка. Натискът върху продукта трябва да бъде умерен, за да не счупите самата му опаковка. Повторете докато не получите идеално втвърдяване и слепване на прахообразните частици.

Ако поправяте своята пудра или руж, вместо монета, можете да използвате малка чаена лъжичка или супена такава, в зависимост от големината на продукта. Почистете краищата на опаковката, за да изглежда козметиката ви наистина като нова.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Тути Фрути ( преди 9 години )
Наистина работи !!! Имах натрошена пудра и едни натрошени сенки, които станаха като нови ! Много благодаря за статията, защото ако не я бях прочела щях да ги изхвърля, а те са ми любими! : - )
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар