IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои козметични навици вредят на красотата ни?

24 септември 2014 13 10

Какво правим с грима, без да осъзнаваме

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След един определен период на постоянно повторение, ежедневната разкрасителна процедура с грим се превръща в навик, който понякога правим дори по инерция.

Използването на едни и същи техники и гримове всеки път улеснява сутрините и безспорно ни спестява време, но понякога ни кара да загубим реална представа за това, как изглеждаме и с какво прекаляваме.

Ето някои от най-често срещаните грешки с грима, на които отдавна сме спрели да обръщаме внимание.

Евтин грим

Ако от години пестите от козметични продукти, то сега е моментът да промените това. Евтините гримове не са нищо друго, освен лоша инвестиция както на средства, така и на време. Те са значително по-малко устойчиви и съставките им често са причини за многобройни кожни проблеми.

Подходящ грим

Ако от години се гримирате по един и същи начин и дори не го обмисляте, може би е време да обърнете внимание на това, дали точно тези комбинации и техники все още са подходящи за възрастта ви и социалния ви статус. Няма как да не се съгласите, че невинаги е добра идея да се гримирате по начина, по който сте го правили, когато сте били на 20.

Оформените вежди

Дори и ако всичко останало по грима ви е перфектно, неправилно оформените вежди ще изпъкнат. Крайностите никога не са добър вариант – не ги бръснете и рисувайте наново, нито ги оставяйте напълно в естествения им вид. Отделете поне един ден в седмицата, в който да добавите две минути към сутрешния разкрасителен ритуал за отстраняване на малките косъмчета.

Грешен фон дьо тен

След като веднъж открием най-накрая този нюанс, който ни отива, не трябва да го приемаме за даденост. Цветът на кожата е способен да се промени, може да се появи пигментация и с годините да се наложи да използваме друг нюанс. За целта, след като се позиционирате на дневна светлина, хвърлете един поглед дали любимият фон дьо тен има нужда от смяна. Не забравяйте, че понякога е необходимо да използваме два цвята, за да изглеждаме наистина добре и да избегнем ефекта „маска“.

Прекалявате с ружа

Предназначението на този продукт е да придаде на лицето ви бързо и лесно мечтания здрав и сияен вид. Често обаче поради липсата на добра светлина и бързината, с която го нанасяме, губим прецизност и прекаляваме. Ефектът, който самите ние не забелязваме е да заприличаме на клоун и не просто да не оформим красиви скули, но да направим две цветни линии, които да са твърде контрастни на кожата ни.

Ярките цветове

Ако сте решили към ежедневните си цветни сенки да добавите и червено червило, недейте. Единственият вариант, в който яркото червило стои добре е, ако останалата част от грима ви е семпла и естествена. Изберете само една част от лицето, върху която да поставите цветен акцент.

Поставяте фон дьо тена на суха кожа

Най-известните гримьори непрестанно повтарят една ключова дума: ХИДРАТАЦИЯ. Това е тайната за добра основа, върху която да нанесем фон дьо тена, без той да подчертае всички мимически бръчици и недостатъци на кожата ни. Ако наистина не се сещате да използвате крем, то поне заместете фон дьо тена с BB крем, който е значително по-лек като текстура и притежава хидратиращи свойства.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари