IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се избавим от лошия дъх?

21 септември 2014 15 06

Неприятната миризма има решение

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лошият дъх е един от най-неприятните проблеми, които могат да се появят при всеки един човек.

Красивата визия, постигната с цената на часове, които никога няма да върнем, може да бъде съсипана от иначе вкусните ястия със съставки като чесън и лук.

За да не позволяваме това да съсипе деня или вечерта ни, ето няколко бързи решения на проблема.

Солена вода

Солената вода за уста може да бъде лесно и ефикасно средство за защита от лош дъх, защото солта бързо ще неутрализира бактериите в устата. Освен това, може да помогне за успокояване на чувствителни венци. Просто смесете малко сол в чаша с хладка вода и изплакнете устата си за момент. Уверете се единствено да не погълнете от тази смес.

Ябълка

Освен че са изключително здравословни като плод, ябълките неутрализират неприятната остатъчна миризма от други храни. Вкусната ябълка ще ви тонизира и зареди с енергия. Същите качества притежава и крушата, изборът е ваш.

Зелен чай

Зеленият чай съдържа много антиоксиданти и е от полза не само за красотата на кожата, но и за поддържане на младостта. Освен това, зеленият чай може да ви помогне да прогоните лошия дъх. Той съдържа катехин – силен антиоксидант, който е много ефективен в борбата с бактериите в устата.

Кисело мляко

Вкусният продукт съдържа някои живи бактерии, които много успешно се справят с лошия дъх. Ако добавите и малко мед, който е силен природен антибиотик, ще добиете ефект 2 в 1 – хем десерт, хем решение.

Избягвайте някои храни

Препоръчваме ви да стоите надалеч от чесън, лук, кафе и някои подправки, ако ви предстои среща. Освен това, пийте много вода, тъй като повечето бактерии, които причиняват лош дъх, обичат сухи места.

Витамин C

Освен че е изключително полезен за тялото и трябва да се приема ежедневно в организма, витаминът е сред първите помощници в борбата с лошия дъх. Смело се снабдете с портокали, мандарини, грейпфрут и горски плодове.

Магданоз

Високото съдържание на хлорофил в магданоза умело „замаскира“ лошия дъх. Не се колебайте да си поръчате салата с магданоз или дори просто да сдъвчете няколко листа. Други продукти и подправки, които имат подобно на действието на магданоза са канела, целина, евкалипт, кориандър, кардамон и розмарин.

Зъболекар

И последно по място, но не по важност – ако лошият ви дъх не се повлиява от нито един от тези съвети, проверете дали проблемът не идва от някой развален зъб. Посещавайте зъболекаря профилактично на всеки 6 месеца за контролен преглед.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари