IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за дълга коса

7 октомври 2014 11 20

Съставките стимулират растежа на косъма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо дали сме имали неприятна среща с фризьор или просто ни е залипсвала неповторимата женственост, която придава дългата коса на всяка жена, растежът далеч не е толкова мигновен процес, колкото ни се иска да бъде.

За щастие има малки трикове и рецепти, които могат да засилят и стимулират косата, като ни приближат поне с една идея до заветната цел.

Простото и достъпно съдържание на маската я прави изключително подходяща за всекидневна употреба.

Ще ви бъдат необходими:

Горчица на прах

Зехтин

1 яйце

Смесете 1 супена лъжица горчица на прах с малко топла вода, докато не се получи гъста паста. Към получената смес с плътна консистенция добавете 3 супени лъжици зехтин и след това едно яйце.

Можете да променяте количеството на съставките в зависимост от дължината на косата. Разбъркайте добре до равномерното смесване и поставете получената маска върху корените на косата си с леки масажни движения, като се съсредоточавате само върху скалпа.

След като приложите тази маска равномерно навсякъде в корените на косата, по желание можете да поставите кърпа, която да затопли и ускори процеса.

Съставките на маската имат силен загряващ ефект – горчицата стимулира кръвообращението в скалпа, като по този начин ускорява растежа на косата и помага за блясък и обем.

Желателно е маската да остане върху косата поне 20 минути, като предупреждаваме, че е възможно да се усети леко щипене и парене.

В случай, че не успеете да понесете това, изплакнете веднага с хладка вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
От къде може да се купи горчица на прах?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар