IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните продукти: 2 в 1

23 септември 2014 11 20

Какво можем да използваме по повече от едно предназначение

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Съветът за пестене на средства от козметика никога не е бил един от най-ценните съвети, които можете да получите. Даже напротив.

Качеството на този тип продукти е от съществено значение, тъй като голяма част от съставките им се абсорбират от тялото и навлизат директно в организма.

Алтернативен начин да спестим от бюджета за козметика е просто да открием алтернативните приложения на продуктите. За голяма изненада, повечето от ценностите, които крие козметичната ни чантичка, могат да се използват по повече от едно предназначение.

Ето и някои от тях.

Балсам за устни

Със сигурност едно от най-добрите попадения на козметичната индустрия – освен, че прави устните ни меки и хидратирани, повечето балсами са с приятен аромат и дори вкус. Ако обаче предпочитаме безцветния, класически вариант, можем да го използваме и в дните, в които не ни се занимава особено много с гримиране. За целта поставете малка част от него върху веждите – това ще ги подчертае и леко ще ги потъмни.

Балсам за коса

Освен че спомага за здравия, красив и блестящ вид на косата, балсамът може да се използва и ако сте забравили да си купите продукт за бръснене.

Червило

Този продукт умело подчертава устните и им придава здрав и стилен вид, който е идеалното допълнение към всяка визия. Както се оказва, червилото може да бъде и изключително ефективно, ако се използва съвсем малко количество върху скулите, като руж. Единственото, което трябва да съобразим е точния цвят.

Утайка от кафе

Докато се наслаждавате на чудотворната напитка сутрин, не изхвърляйте утайката. Използвайте я като се приберете, като по време на освежаващия душ ексфолирате цялото тяло с леки масажни движения.

Бира

Чудесният начин да се отпуснем в края на работния ден е богат на много витамини, които са изключително полезни. Когато става въпрос за косата, използвайте бира, за да изплакнете. След няколко повторения ще видите значително подобрение на цялостното състояние на косъма ви.

Сода за хляб

Тази основно готварска съставка, е изключително мултифункционална, когато става въпрос за красота – еднакво ефективно избелва зъбите, ексфолира лицето, а смесена с няколко капки етерично масло се превръща в домашен дезодорант.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари