IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да променим от козметичната рутина за есента?

2 октомври 2014 06 40

Смяната на сезоните изисква смяна и на подходите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Преминаването към значително по-хладните дни на есента води със себе си промени както в метеорологичните условия, така и в ежедневните ни ритуали.

По същия начин, по който тялото ни се нуждае от по-различни храни и включваме някои съставки, за които буквално бяхме забравили през лятото, така и кожата ни има различни нужди през по-студените дни на годината.

Ето най-важните промени, които да извършим с козметиката през есента.

Слънцезащита

Независимо че дните на целодневни слънчеви бани с гледка към морската шир и коктейл в ръка ще трябва да почакат отново до другото лято, слънцезащитата е нещото, което трябва да запазим и пренесем и през есента.

Слънчевите лъчи далеч не са по-безопасни през есенните месеци и отново крият значителен риск от изгаряне. За да се предпазим, най-добре е да подберем продукти с висок SPF фактор. Козметичните марки все повече се концентрират около допълването на тази характеристика както в кремовете за лице, така и във фон дьо тените и балсамите за устни.

Хидратация

Това е най-важното правило от козметичната ни рутина, което трябва да спазваме във всеки един сезон, но през по-студените такива трябва да обърнем значително повече внимание. Със смяната на сезона идва и смяната на крема за лице, който трябва да е с една идея по-хидратиращ от този, който използваме през лятото.

Значително по-студеният въздух и силните ветрове изсушават много бързо кожата и единственият начин да се защитим е предварителното овлажняване. Купете си овлажняваща маска за лице, която да използвате поне един или два пъти седмично. Хубаво е да изключите почистващия тоник за лице, тъй като той е доста по-склонен да изсуши нежната кожа – заместете с лосион.

Тялото

Горната точка е еднакво валидна, както за лицето, така и за цялото тяло. Сменете лосиона или крема с продукт, който съдържа глицерин и е създаден на базата на различни етерични масла. Този състав не само ще хидратира кожата, но и ще задържи по-дълго овлажняването. Преди всичко е важно да помним, че красивата кожа през лятото е добре поддържана такава през зимата.

Цветовете

Тъй като лятото е сезонът на експериментите, оставете дръзката цветна палитра за тогава. През преходните месеци тонът на кожата ни изсветлява и малко по малко губим своя шоколадов загар, от което автоматично следва цялостната смяна на нюансите.

Придържайте се към класическите гланц за устни, розов или коралов руж и спирала, като задължително смените с един тон по-светъл и фон дьо тена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари