IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за издръжливост на прическата

26 септември 2014 06 31

Как да запазим стилизираната коса по-дълго?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Един от моментите, в които всяка жена се чувства истински красива, е непосредствено след посещението при фризьор или гримьор.

Отделените няколко часа определено си заслужават постигането на съвършен външен вид, с който освен, че самите ние подобряваме емоционалното си състояние, привличаме и погледите на останалите.

За съжаление, всяко хубаво нещо си има своя край, но все пак, представяме малки техники, с които да задържим красивата прическа стилизирана за колкото се може по-дълго време.

Не пипайте косата

Една от основните причини, заради които прическите се развалят, е непрестанното пипане с пръсти. Разбираме, че искате да ѝ се порадвате, но единственото, което ще постигнете е да промените формата, да стимулирате отделянето на себум и съответно – да я омазните.

Влагата

Атмосферните условия могат за минути да съсипят косата и да обезсмислят няколкото часа, прекарани в салона. За целта препоръчваме да проверите точно прогнозата за времето и да се съобразите с нея. В случай, че нямате късмет с времето, а нямате възможност да чакате повече, то помолете за поставянето на гел или по-силен стилизиращ продукт.

Конската опашка

Ако се окажете в епицентъра на силен вятър, който може да застраши перфектната форма на вашата коса, вържете се на конска опашка. Тук обаче изключително важно е да не използвате стандартните ластици за коса, защото те ще оставят следи. Закупете си аксесоар, който не е толкова стегнат и има мека обвивка. По този начин ще успеете едновременно да хванете косата и да не развалите формата ѝ.

Пот

Ако искате да задържите хубавата форма на косата след фризьора за повече време, но не желаете да изпускате часа си за фитнес, използвайте задължително лента за коса. Те са пригодени да попиват потта от лицето и да не допускат нейното достигане до корените.

Сатен

Ако сте успели да задържите красивия вид на прическата през деня, няма причина да не се справите и с нощта. Обикновените памучни калъфки за възглавници могат да причинят сплескване, отпуснати къдрици и дори заплитане на възли в косата. За да избегнете тези неприятни „ефекти“, снабдете се със сатенена калъфка, която ще позволи съхраняването на прическата ви.

Сух шампоан

След стриктното спазване на всички тези трикове, неминуемо идва моментът, в който косата ви се нуждае от измиване. Ако ви се наложи да изчакате още един ден, използвайте сух шампоан. Той няма да се отрази по никакъв начин на косата ви и успоредно с това ще я направи да изглежда чиста и блестяща.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари