IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подходящият грим за червени коси

30 септември 2014 09 50

Огнената коса изисква специална козметична селекция

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивата и изкусителна червена коса е голямо богатство за дамите, за които това е естествен цвят и големи усилия за тези, които се боядисват.

И в двата случая, обаче, огнените коси се асоциират със страст, красота, екзотика и сила. Претенциозният цвят изисква особено внимание при подбора на различните нюанси в палитрата с грима, тъй като винаги е по-добре да извлечем всички позитиви, отколкото да направим голяма грешка.

За да избегнете неприятни комбинации, ето няколко съвета, специално подбрани за червенокоси.

Избягвайте розови устни

Бледите розови червила определено не са за червенокоси, тъй като се получава много силно изразено несъответствие между цветовете. Косата сама по себе си е доста силен акцент във визията и няма нужда да подчертавате с ярко червило устните. Вместо това, спрете се на естествени и телесни нюанси.

Не крийте луничките

Ако имате лунички, вместо да се чудите как да ги скриете – гордейте се с тях. Визията, която създава комбинацията между червена коса и лунички е буквално изпепеляваща и от години е изключително търсена при моделите в седмиците на модата.

Спирала

Най-добрият вариант е спиралата ви да е светла. Черното може да направи очите ви да изглеждат „тежки“ и изморени. Вместо това, заложете на светло кафяви нюанси или сиви такива.

Земни тонове

Топлите и естествени цветове като червено, кафяво, зелено и жълто са най-добрата комбинация помежду си, тъй като са създадени и вплетени и в природата. Именно към това правило е хубаво да се придържате и с вашата палитра от цветове в грима.

Очна линия

Това е може би най-трудната част от грима, тъй като за дамите с червени коси е най-добре да избягват класическите черни и тъмни цветове, и е препоръчително да се спрат на тъмнокафяви такива или дори на жълти.

Бронзант

Не използвайте бронзант, тъй като е много възможно да се слее с косата ви и да се „изгубите“ сред цветовете. Ако сте естествено с червена коса, това е най-добрият вариант, защото всички цветове по вас са възможно най-добрата комбинация. Ако се боядисвате, имайте предвид, че по-светлата кожа контрастира на косата и създава по-красива и ефектна цялостна визия.

Гланцът за устни

Блясъкът е хубаво да се придържа отново към естествените нюанси на беж и телесно. Най-добрият вариант е ако се спрете само на гланц, без да използвате червило. Независимо, че красивата червена коса ограничава значително откъм цветове, именно това е най-ценното ѝ – сама по себе си е абсолютно достатъчна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари