IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуктите, с които да не прекаляваме

27 септември 2014 14 00

От какво да пазим нежната кожа на лицето?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Многобройните ползи на различните продукти, от които се изработват маските за коса, са винаги представяни от козметичните марки като основен акцент.

Често срещаните естествени продукти са незаменим помощник в кризисни ситуации, но кога полезните съставки могат да се окажат вредни за нашата кожа?

Предлагаме някои от продуктите, редовно намиращи своето място върху лицето ни, с които определено не трябва да прекаляваме.

Спирт

Антибактериалният дезинфектант се използва за стерилизиране на рани, като по този начин се избягва инфекция. Спиртът може да предизвика охлаждане, изтръпване и „тръпки“ по лицето, като в допълнение изсушава кожата. При закупуване на тоник за лице или стягащ кожата продукт, задължително проверете съдържанието, за да не се получи натрупване на спирт върху кожата и да се наложи да се изправяте пред нежелани последици.

Захар

Знаем, че поемането на много захар от организма може да предизвика сериозни проблеми с кожата. Използването на сладката съставка за домашно приготвен скраб е много добра идея, но в никакъв случай не прекалявайте с използването ѝ. Кожата на лицето е много по-тънка от останалата част по тялото, и честата употреба на захар може да наруши крехкия епидермис.

Лосион за тяло

Кожата на тялото е много по-плътна и устойчива в сравнение с тази на лицето. Това е основната причина, поради която повечето лосиони съдържат значително по-голямо количество съставки за аромат и по-малко за овлажняване. Независимо от причината, поради която нямате крем за лице на разположение, не прибягвайте до лосиона за тяло – можете да предизвикате запушени пори, сухота и потенциални алергични реакции.

Гореща вода

Топлият душ е чудесен завършек на деня, но имайте предвид, че много горещата вода омекотява горната част на кожата и естествените масла на епидермиса, което от своя страна премахва бариерата, която пази влагата в кожата. За целта, особено през студените дни, не пускайте кранчето на горещата вода докрай, а смесете със студена, до хладка.

Паста за зъби

Безспорно, пастата за зъби е един малък вълшебник, когато става дума за пъпки по лицето. Имайте предвид, обаче, че прекомерната употреба на този продукт може трайно да изсуши кожата ви и дори да я изгори. Ако ви се наложи да третирате дадена зона за по-продължително време, използвайте масло от чаено дърво, вместо паста за зъби.

Лак за коса

Повечето стилизиращи продукти за коса могат да предизвикат обриви и зачервявания по кожата. Една известна техника за дълготраен грим е използването на лак за коса в малко количество върху лицето. Освен, че изсушава кожата ви, този „метод“ запушва порите и може да предизвика сериозни раздразнения. Вместо това, инвестирайте в закупуването на основа за грим, която е специално пригодена да постига ефекта, който желаете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари