IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мазната и акнеична кожа изисква специални грижи

30 септември 2014 06 31

Третиране на причините за несъвършенствата е в основата на ефективната грижа

Снимка: Eucerin

Снимка: Eucerin

Кожата отразява както здравословното ни състояние, така и нашите емоции. Здравата кожа ни помага да излъчваме енергия и самоувереност. Обратно – ако се чувстваме некомфортно и не сме доволни от това как изглеждаме, това се отразява на самочувствието. Едни от причините да изпитваме неудобство са акнето и мазната кожа.

Акнето е най-често срещаната диагноза, поставяна в дерматологичните кабинети в световен мащаб. Повече от 80% от тийнейджърите и до 40% от жените на възраст 20-35 години страдат от акне или периодична поява на пъпки.

При някои леки форми на акне състоянието на кожата може да се подобри без лекарства, а благодарение на ежедневна грижа и използване на подходяща козметика.

Все пак е желателно да се консултирате с дерматолог, дори и при начални или леки симптоми, за да сте сигурни, че третирането на симптомите е правилно.

Преди да решите какви нелекарствени продукти да използвате е важно да идентифицирате причините за несъвършенствата.

Има четири основни фактора, които влияят върху появата на акне:

· Повишена себумна секреция;
· Запушване на порите;
· Повишен бактериален растеж;
· Възпаление.

Ефективните продукти за акне съответно намаляват производството на себум, ускоряват премахването на мъртви клетки, борят се с бактериалните инфекции и намаляват възпалението.

Серията Eucerin DermoPURIFYER е ефективно козметично решение за мазна и склонна към акне кожа. Комбинацията от активни съставки ефективно се справя с четирите ключови фактора, отговорни за появата на акне. Серията DermoPURIFYER включва продукти за цялостна грижа: почистващ тоник за лице, измиващ гел, ексфолиращ гел за лице, хидратиращ крем, интензивен хидратиращ крем с SPF 30, активен нощен крем, активен концентрат, стик-коректор.

Освен използването на подходяща козметика, има няколко основни правила, които може да следвате в ежедневната грижа за кожата:

· Използвайте хладка вода вместо прекалено гореща или прекалено студена;
· Използвайте некомедогенен грим;
· Използвайте само некомедогенни козметични продукти;
· Не пипайте пъпките – докосването или стискането им само ще влоши нещата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари