IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Причините, заради които трябва да използвате хайлайтер

1 октомври 2014 06 28

Какви са ползите и защо е важно да се снабдите с един?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Прекалено голямото разнообразие от козметични продукти, което марките разширяват като че с всяка изминала минута, понякога може да бъде много объркващо.

Няма съмнение, че креативността и новите формули осезаемо промениха погледа ни над козметиката, но неминуемо всяка от нас си е задавала поне един път въпроса: „Имам ли нужда от всички тези продукти?“.

За да ви помогнем с отговора, ще изтъкнем основните причини, заради които да запазите хайлайтера в чантичката си с гримове.

Без тъмни кръгове под очите

Лесен и прост трик с грим е смесването на кремообразен хайлайтер с коректор за под очи. Поставете получената смес върху черните кръгове и сливайте, докато не заличите несъвършенствата напълно. По този начин ще премахнете всички признаци на умора и ще изглеждате значително по-свежи.

Направете носа по-малък

Поставете хайлайтер в долната част на носа и един или два тона по-тъмен нюанс от двете му страни. Така носът ви ще изглежда визуално по-малък и значително по-тънък. Внимавайте, когато използвате тази техника за през деня и се постарайте добре да слеете разноцветните следи, за да не се получи контраст между различните нюанси. Хайлайтерът трябва да изглежда като сянка, не като тъмна черта.

Хайлайтерът ви помага да изглеждате по-млади

За да постигнете този ефект, поставете малко количество на върха на скулите. По този начин ще добавите огледален блясък, който ще се забелязва при всяко ваше движение и ще направи кожата ви да изглежда значително по-млада и гладка.

Отворете очите

Поставете малка част от хайлайтера във вътрешните ъгли на очите – това ще ги направи да изглеждат по-големи.

Полирайте челото

Гладката кожа на челото невинаги изисква пластична операция. Използвайте вашия тон хайлайтер, като с него маркирайте леко чертите над веждите. Тази техника не се препоръчва ако имате мазна кожа или обрив по челото, защото може да подчертае недостатъците.

Повдигнете кожата около очите

С използването на хайлайтер в линията под веждите и над тях, визуално ще повдигнете кожата и ще свалите няколко години от възрастта си. Ще наблегнете върху красиво оформените вежди и ще акцентирате върху очите. Обърнете специално внимание на четката, с която нанасяте продукта, за да успеете да слеете добре нюансите. Бъдете по-пестеливи и се спрете на тънка четка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари