IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните грешки, които допускаме по време на сън – част 1

6 октомври 2014 06 01

Какво правим, докато спим?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Постигането на перфектен външен вид далеч не е процедура, която се извършва за един определен период и дава блестящи резултати.

Един от най-важните елементи е системната грижа за лицето както през деня, така и през нощта. Какви са най-честите грешки, които допускаме докато спим и как точно те влияят върху цялостния ни външен вид.

Спите с грим

Това е една от основните грешки, които всяка жена прави. Проблемът тук е, че този „компромис“ лесно се превръща в постоянен навик и системно се повтаря. Независимо дали допускате тази грешка, защото сте твърде уморени, запомнете, че по този начин замърсявате трайно кожата и запушвате порите. По този начин причинявате възпаление и „тежест“ както на кожата, така и на очите.

Пусната коса върху лицето

Докато спите, често се случва косата ви да застане върху лицето. Проблемът тук е, че стилизиращите продукти, които използвате често задържат в себе си мръсотия и прах. Попаднали веднъж върху лицето, те могат да предизвикат зачервявания и различни възпаления. Дори и най-естествените масла от косата могат да бъдат вредни върху лицето. Най-добрият вариант е да изтеглите косата над възглавницата и да я задържите в тази позиция с помощта на копринен шал.

Спите с памучна калъфка

Важен момент тук е да знаете какви последици имат различните материи в допир с косата ви. Коприната и сатенът са за предпочитане, тъй като минимизират постоянните гънки и други проблеми, свързани с кожата. Постоянният натиск с памучната възглавница е значително триене, което може да причини бръчки. Използвайте хидратиращи продукти, богати на хиалурон и колаген, като ги комбинирате със задължително почистване на възглавницата най-малко веднъж седмично.

Не спите достатъчно дълго

Ако си мислите, че хубавият сън няма много общо със състоянието на кожата – не се залъгвайте. Липсата на сън прави кожата бледа и е една от основните причини за появата на тъмни кръгове под очите.

Предозирате с почистващите продукти

Използването на продукти през нощта невинаги е по-добър вариант. Внимавайте с комбинацията между различни видове кремове и винаги изплаквайте добре почистващите лосиони, за да не запушите порите.

Нямате правилна последователност при почистването

Освен, че броят на дамите, които често заспиват с грим не е малък, не са малко и тези, които смятат, че ако не са поставяли никакви козметични продукти по лицето си, нямат нужда от почистване. Това не е така, тъй като през деня кожата се замърсява най-малко от прах. Почистването вечер е задължително.

Не прекалявайте с ексфолирането

Освен „предозирането“ с почистващи препарати, често срещана грешка е прекомерната употреба на ексфолианти. Изключително доброто им действие върху кожата се поддържа единствено и само ако не се използват повече от 1-2 пъти през седмицата, тъй като е възможно да наранят нежната повърхност на кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари