IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко време ни трябва, за да се приготвим за среща?

1 октомври 2014 08 20

Рускините отделят най-много време при подготовката за излизане

Снимка: Remington

Снимка: Remington

Европейско проучване на Remington надникна в домовете на над 4 000 домакинства – в техните бани и спални – за да разкрие как светът се подготвя за излизане.

Средно на европейците им отнема 23 минути, за да се подготвят за излизане и 40 минути – за специален повод. Рускините отделят най-много време, за да се подготвят за специален повод, докато французойките се нуждаят само от 35 минути. Изненадващо, въпреки бляскавия си външен вид, испанките са най-бързите жени в Европа и сутрин се подготвят само за 17 минути.

Всички отделяме около 25% повече време, когато се подготвяме за първа среща, отколкото за вечер с партньорите си!

Французойките имат завидна репутация в цяла Европа по отношение на своя външен вид, затова много се учудихме колко малко време прекарват в подготовка за специални поводи. Това може би е свързано с постоянните ежедневни грижи, което им позволява да се подготвят само за минути в специалните моменти.

Мразим ...

Най-дразнещото нещо е да чакаме приятелите или партньора си да се подготвят за излизане, като на 48% от европейците им се налага да чакат своя партньор до 30 минути. Това е изключително изнервящо за италианците, където това може да е причина за свада на всяка пета двойка. Друг интересен факт – само 3% от европейските мъже признават, че карат партньорките си да ги чакат, докато се подготвят, и въпреки това около 50% от жените казват, че обикновено те са тези, които чакат партньорите си...

Невероятно, но над 40% от нас сменят тоалета си два или повече пъти, докато се подготвят за излизане, като тази нерешителност не е запазена марка само за жените – една четвърт от европейските мъже също се преобличат повече от веднъж преди среща, а 44% от турските мъже дори променят и прическата си повече от веднъж.

Бяхме изненадани да открием, че на мъжете им трябва почти толкова време да се подготвят за излизане, колкото и на жените, въпреки че мъжете не са особено доволни от този факт.

Също така статистиката показва, че мъжете прекарват все повече време за поддържане на външния си вид. Мъжете в Турция, Великобритания и Полша дори признават, че използват уредите за стилизиране на коса на своите приятелки!

Обичаме ...

За жените най-любимото нещо в подготовката за излизане вечер е предвкусването на предстоящата нощ. Много от нас превръщат подготовката за излизането в специален повод, като почти една пета от дамите в Германия предпочитат компанията на приятелки в този момент.

39% от британците пият алкохол, докато се подготвят, за разлика от французите, поляците и турците, които са само 4%. Това е много над средното за цяла Европа, което е 11%.

Затова и не е изненадващо, че британците по-често пеят и танцуват, докато се подготвят за излизане! Почти половината от хората обичат да се подготвят за излизане, докато слушат музика – попът е предпочитаният музикален стил в Европа, освен в Русия, където се слуша денс музика.

Сутрешната борба ...

Да изглеждаме добре сутрин е основна цел за по-голямата част от човечеството, като тогава прекарваме повече време в подготовка за излизане, отколкото да поговорим с партньорите си. Това, което причинява най-голямата неудовлетвореност е косата – цели 27% от европейците мечтаят да имат на разположение професионален стилист ежедневно, а 7% от нас все още разчитат на помощ от мама!

Косата наистина не е проблем за някои мъже от Франция и Полша, тъй като една четвърт от тях бръснат главите си. Всъщност, една от 10 европейки предпочита мъж с обръсната глава! Мъжете в Германия могат да се успокоят, тъй като 32% от жените там предпочитат стандартна семпла прическа, а дори 2% от дамите предпочитат плешиви мъже!

Французите най-рядко очакват да имат проблеми с прическата, (което обяснява защо са толкова бързи), докато поляците (които са и най-сънливи сутрин) най-често решават, че денят им е тръгнал наопаки и косата им е ужасна.

И накрая ... повече от една трета от европейците се чувстват притиснати от времето сутрин, освен в Германия, където двама на всеки петима се чувстват щастливи!

„Подготовката за излизане е различна в цяла Европа, но резултатите показват, че както жените, така и мъжете прекарват все повече време за поддържане на външния си вид. Всички ние търсим решения и продукти, които да ни помогнат да се подготвяме по-бързо и да ни спестят усилията и стреса.“

Вяра Танева, Маркетинг мениджър Remington, България

Още за навиците на различните нации и други новини от Remington, може да видите тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Sunny Girl ( преди 9 години )
Много време. Най- много време губя с обличането.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар