IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отговори на най-често задаваните въпроси за лицето

7 октомври 2014 07 49

Всичко, което трябва да знаете

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Кожата на лицето и грижата за нея са ключът към красивата визия. Тъй като за всяка жена приоритет е да изглежда добре, трябва да се обърне специално внимание на подходите и козметиката в тази зона.

Именно поради тази причина, на първо място ще отговорим на едни от най-често задаваните въпроси за кожата на лицето.

Какво може да се използва, за да се намалят белези от акне?

На първо място трябва да се вземе предвид тенът на кожата. Петната по по-светлия тон са по-скоро със зачервяване, докато при тъмния са кафяви. За първия случай се препоръчва използването на салицилова или гликолова киселина, а за дамите с малко по-силен тен – продукти с хидрохинон.

Как да се отървете от черните точки?

Най-ефективният начин е използването на бензоил пероксид гел, който ще убие бактериите и ще премахне мъртвите клетки. След използването му, ексфолирайте кожата всеки ден, за да предотвратите повторна поява.

Как да се преборим с бръчките по естествен начин?

Използвайте пептидни кремове, които проникват в кожата и стимулират обмяната на колаген. Това е основен елемент, който оформя повърхността на кожата, поддържа тъканите и ви осигурява красива и млада кожа.

Как да се преборим с внезапните пигментни петна?

Не изпадайте в паника, ако попаднете на такова петно върху кожата на лицето. В действителност, това са само запаси от меланин, които могат да се получат при твърде дълго излагане на слънце. Има доста голям асортимент от продукти, които могат да ви избавят от пигментацията, но най-ефективният домашен начин си остава използването на кисело мляко, което да поставите върху мястото за 15-20 минути. Повтарянето на тази процедура за два-три дни драстично ще намали цветовата разлика.

Необходимо ли е да измием лицето сутрин, ако вечер сме използвали почистващи продукти?

Да. През нощта кожата е „събрала“ количество от козметиката, която сте ѝ поставили преди лягане и е желателно да почистите това.

Трябва ли да се хидратира кожата, ако е мазна?

Определено да! И интересното тук е, че овлажняването е изключително важно за дамите с такъв тип кожа, защото продуктите създават бариера и действат срещу външни фактори като топлина, прах, вятър и други. Освен това, по този начин ще се контролира отделянето на естественото производство и омазняване на кожата. Единственото, което трябва да имате предвид е, че козметиката ви трябва да бъде предназначена за мазна кожа.

Защо имаме тъмни кръгове и как да ги премахнем?

Най-често срещаните причини за появата на тъмни кръгове около очите са липса на сън, недостатъчно хидратиране, алергия и депресия. Освен от външни условия, кръговете под очите могат да бъдат следствие от генетична предразположеност, бавен поток на кръв към тази зона или много тънка кожа. Използвайте комбинация между витамин К и ретинол, която ще облекчи кожата. Към грима си задължително добавете коректор, фон дьо тен или пудра, като акцентирате върху проблемната зона.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари