IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малки трикове красота за сутрешната рутина

22 октомври 2014 06 01

Козметични номера, с които да спестите време и усилия

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Времето, което отделяме сутрин, за да бъдем красиви, определено е жертва, която си заслужава – чувстваме се по-добре през целия ден и гордо носим своето значително по-високо самочувствие.

Колкото обаче и да обичаме ефекта, усилията никак не са малко, особено рано сутрин. Точно поради тази причина, всеки един съвет и хитринка са изключително полезни и ги оценяваме най-много тогава, когато ги прилагаме.

Предлагаме козметични трикове, които да ви спестят време, но не и добър резултат.

1. Използвайте пресата си за коса вместо ютия за яката. По този начин ще получите перфектно изглаждане, без да губите време във включване на ютията. Освен това, можете да комбинирате веднага след изправяне и да оставите дъската за гладене на мястото ѝ.

2. За да избегнете закъснението за работа рано сутрин, направете си плейлист с песни, чието сумарно време да бъде точно толкова, колкото имате на разположение. Предизвикайте се сами да приключите навреме, точно за последната песен. По този начин ще имате реална представа за това, колко време ви остава и забавно и интересно ще комбинирате полезното с приятното.

3. Ако капачката на лака за нокти е засъхнала, увийте обикновен канцеларски ластик на нея, който ще ви помогне да отворите шишенцето много по-бързо, без да полагате излишни усилия.

4. Свършилият крем за бръснене лесно намира своя алтернативен вариант в лицето на балсам за коса. Бързо, лесно и безболезнено ще премахнете нежеланото окосмяване, без да правите какъвто и да е компромис.

5. Почти привършилата паста за зъби е истинско мъчение сутрин, когато са налице резултатите от забравената покупка предишния ден. За да ви избавим от този проблем, предлагаме да използвате обикновена шнолка за коса, с която да избутате останалото количество паста от тубичката.

6. Използвайте спрей против изпотяване на краката си, за да предотвратите появата на мехури. Впръскайте малко количество на мястото, на което обувката ви убива – това ще намали триенето и ще поддържа областта суха.

7. За да поправите счупеното червило, нагрейте със запалка частта, която все още е в опаковката и прикрепете обратно счупената половина. След това, поставете в хладилника за между 15 и 30 минути.

8. Впръскайте малко парфюм върху четката си за коса – по този начин ще внесете аромат, без да изсушавате косъма.

9. Ретро трик за красота – използвайте кенчета от сода или друга напитка, като около тях увиете кичури коса. По този начин ще се сдобиете с нежни обемни вълни. Фиксирайте с лак за коса.

10. Ако имате сенки за очи, чийто нюанс е твърде дързък, за да се осмелите да го поставите върху клепачите си, разтрошете го и смесете с безцветен лак. Ще получите красив нюанс, който да използвате за своя маникюр.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Я пак?:прочетете отново, смесваш сенаките с безцветен лак и получаваш нов цвят за маникюра си не за клепачите :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Я пак? ( преди 9 години )
Кой си поставя лак за нокти на клепачите??? О.о
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Луда ( преди 9 години )
ЗАглавиеот ви не означава нищо на български, моля спрете да ползвате гугъл транслейт
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар