IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направим обезкосмяването безболезнено

10 октомври 2014 12 11

Начини как да превърнем задължителната рутина в удоволствие

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо на какъв метод на обезкосмяване сте се спрели, различните техники на епилация далеч не са комфортни.

Бръсненето, кола маската и лазерът могат да предизвикат порязвания, изгаряния, натъртвания и врастнали косъмчета, които са основна спънка по пътя ни към перфектно гладка кожа.

За щастие има някои тактики, които определено потушават неприятната болка. Ето и някои от тях:

Крем за бръснене с омекотяващ ефект

Ако сте с нежна и чувствителна кожа и бръсненето за вас всеки път е изключително мъчение, но въпреки това не намирате друг начин – използвайте крем за бръснене с омекотяващ ефект. По този начин ще редуцирате болката и неприятното усещане до минимум, като напълно ще избегнете порязванията.

Ексфолирайте

Ако сте твърдо решени да използвате кола маската като начин за обезкосмяване, ексфолирайте кожата поне една седмица преди това, за да сте сигурни, че ще успеете да премахнете всички косъмчета. По този начин значително ще намалее вероятността да имате врастнали с косъм фоликули.

Използвайте бебешка пудра преди и след процедурата.

По този начин ще успокоите кожата и ще я подготвите за предстоящия стрес. След като приключите с обезкосмяването, нанесете и малко количество крем с невен, който да успокои зачервяванията и паренето.

Серум и пилинг

Всеки ден, поне една седмица преди обезкосмяването с кола маска, нанасяйте ексфолиращ продукт и почистващ такъв, който е с по-висока киселинност. По този начин ще премахнете повърхностния слой мъртви клетки, които са основната причина за подкожни косъмчета.

Използвайте лайка

За да успокоите кожата и да я предпазите правилно, опитайте с овлажнител, който съдържа едновременно алое и лайка. Тази комбинация ще поддържа кожата ви мека и спокойна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари