IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които най-често допускаме с машата

13 октомври 2014 12 42

Как да постигнем красиви къдрици?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ретро визиите от 50-те, 60-те и 70-те години са основното вдъхновение, когато става въпрос за коафьорство висш пилотаж.

Еднакво подходящи както за официални събития, така и за ежедневна визия, прическите с къдрици са ефектно разнообразие от правата и дори естествено къдравата коса.

Често обаче получаваме твърде стегнати и трудно подвластни на стилизиране букли, или пък обратното – леки и бързо развалящи се такива. За да постигнем перфектния ефект, който виждаме всеки ден по кориците на списанията, трябва да се замислим над най-често срещаните грешки, които може би допускаме с машата за коса.

Къдрите в грешна посока

Ако не извършвате къдренето на всеки кичур в правилната посока, перфектните букли няма как да се получат. За естествен вид, дори леко небрежен, най-добре дръжте машата колкото се може по-далеч от лицето. Имайте предвид, че всяка страна от лицето ви трябва да бъде оформена в различна посока – дясната трябва да къдрите наляво, а лявата – надясно.

Извъртате машата

Захващането на краищата на косата и тяхното извъртане е грешка. За да постигнете по-естествена извивка, която да бъде дълготрайна и да внесе обем, най-добре е да правите точно обратното. Дръжте машата така, че краят ѝ да сочи пода и започнете да увивате косата от корените.

Разделете

Спазвайте златното правило при къдренето, че най-важното е да разделяте косата на единични сектори с по-малко коса, за да се фиксират по-добре къдриците. Колкото по-тънки са кичурите, толкова по-добре ще се оформят те. По-голямото количество коса няма да позволи равномерно разпределяне на топлината и ще направи къдриците ви леки и податливи на бързо разваляне.

Държите твърде дълго

Последното нещо, от което вашата коса има нужда е продължителна термична обработка. Както вече знаете, използването на подобни уреди е сред първите причини за накъсани краища, липса на блясък и суха коса. За да се предпазите максимално от увреждане, не дръжте повече от 5 секунди и настройте машата на най-щадящата програма.

Пипате косата веднага

Това е много вреден за къдриците навик. Никога не пипайте буклите непосредствено след освобождаването им от машата. По този начин със сигурност ще развалите тяхната перфектна визия. Необходимо е да оставите косата да изстине добре след термичната обработка, а това изисква време. Средно, в зависимост от косата, на всеки кичур са му необходими между 10 и 15 минути до напълно изстиване. Постарайте се да изтърпите това време, за да се радвате по-дълго на красива прическа.

Не почиствате машата

Замърсената повърхност на машата може да доведе до сухота на косата. За целта използвайте подходящ продукт, с който да почиствате цялостно инструмента. Най-добрият вариант е ако веднъж седмично отделяте време в грижа за машата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари