IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истината или се осмеляваш?

15 октомври 2014 06 44

Митовете за козметиката, за които е по-добре да знаем истината, отколкото да се осмелим.

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и да не ни се иска да повярваме, всекидневно се доверяваме на някои от най-разпространените митове за козметиката.

За да не позволите да ви лъжат, освен на 1-ви април, споделяме с вас най-големите лъжи и истината зад тях.

Водоустойчивата спирала е по-вредна за миглите от обикновената?

Вярно е. Съставът на водоустойчивата спирала я прави много по-сурова към естествения косъм и неговата структура. Специалистите препоръчват да използвате колкото се може по-рядко водоустойчивата и да наблягате повече на стандартната.

Намерете силна светлина, на която да нанесете фон дьо тена.

Грешно. Най-добрият вариант не е силна светлина, а естествена такава. Силната светлина може да акцентира върху определени части от лицето, но не може да ви предостави пълна и реална картина на това, което се случва.

За всеки махнат бял косъм, идват два да го изпратят.

Грешно. Истинско облекчение за всички жени и мъже по света, които изпитват страх от първите следи на годините по косата. Истината е, че след премахването на бял косъм, на негово място ще израсне друг, който ще бъде със значително по-слаба пигментация от обикновено.

Боядисването на веждите може да доведе до бръчки около очите

Грешно. Естественият ход на времето, неблагоприятните атмосферни условия и постоянните мимики са факторите, които допринасят за появата на първите бръчки. Боядисвайте веждите без да се притеснявате за бръчки.

Лакирането може да доведе до пожълтяване на ноктите.

И да, и не. Специалистите твърдят, че неприятното оцветяване по ноктите зависи от различните пигменти, които се съдържат в лаковете за нокти. За да избегнете този неприятен ефект, винаги използвайте безцветен лак за основа.

Можете да внесете доза колаген в кожата с крем против бръчки.

Грешно. Колагенът в кремовете е твърде голямо количество, за да се поеме от кожата. Най-обещаващият начин да се повиши колагенът е с овлажняващи съставки в различни продукти, които стимулират естественото му производство от кожата.

Шампоанът може да „измие“ цвета на косата.

Грешно. Над 80% от избледняването на цвета произлиза от водата, с която си взимаме душ и не толкова от продукта, който използваме за измиване.

Изплакването със студена вода запазва блясъка на косата

Истина. Бързото изплакване със студена вода и студена струя въздух след стандартното сушене със сешоар спомага за запечатването на кутикулата на косъма и води до блясък.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари