IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна маска за лице с тиква

15 октомври 2014 11 33

Сезонна рецепта, с която да подготвим кожата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Тъй като вече напълно настъпи есента, идва крайният момент, в който да започнем своята значително по-съсредоточена терапия към кожата.

Студените ветрове изсушават и изтощават лицето, а това е сред една от първите причини за поява на мимически бръчки и проявяване на първите следи на годините.

Тематично подбираме за вас една лесна рецепта с една от най-вкусните асоциации на есента – тиквата. За домашната рецепта ще ви бъдат необходими:

2 чаши пюре от тиква (може да бъде прясна или консервирана)

4 супени лъжици мед

4 лъжици неовкусено кисело мляко

1/3 ч.л. смлени бадеми

¼ чаена лъжичка зехтин

Смесете всички съставки в удобен за вас съд, като следите внимателно за равномерното разпределение. След получаването на гъста хомогенна смес, издърпайте косата си и нанесете върху лицето. Оставете маската да подейства върху лицето поне 10 минути.

Най-добрият вариант да приложите тази терапия е през нощта или когато имате свободен ден, за да не нанасяте никакъв грим след това. Тъй като количеството маска, което ще приготвите с тези съставки е предназначено за два пъти, приложете отново в рамките на една седмица, за да има видим ефект.

Хубавото на домашно приготвените маски е, че винаги можете да ги пригодите според вашия тип кожа и да добавите съставка, за която знаете, че ви действа добре.

Ако имате мазна кожа, заменете меда с ябълков сок или такъв от червена боровинка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари