IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични съвети за дами с шоколадов тен

17 октомври 2014 10 27

Независимо дали е естествен или от солариум

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Златисто-шоколадовият тен е една от най-големите мечти на много жени. Ефектният загар умело подчертава очите, скрива зачервявания, несъвършенства по кожата и понякога дори прави целулита една идея по-незабележим.

Независимо дали влагате изключително много усилия, време и средства в солариум или сте родени с една идея по-тъмна, матова кожа, има някои правила при грима, които са задължителни.

Ето и най-важните от тях.

Фон дьо тен

Най-важното е фон дьо тенът да бъде избран според цвета на кожата. Не този нюанс, който искате да бъдете, а този, който вече имате. Добрият продукт нито е по-светъл, нито е по-тъмен и не създава така наречения ефект на „маска“. Изпробвайте задължително цвета на дневна светлина и помолете някоя приятелка да ви посъветва кой, според нея, е нюансът, който напълно се слива с кожата ви.

В случай, че сте попаднали в магазин, в който няма възможност да опитате директно фон дьо тена, помолете за малки тестери, с които да подберете правилния за вас продукт. Уверете се, че се слива добре с кожата и ако се наложи, използвайте смес от два нюанса. Имайте предвид, че матовата кожа има тенденция да се омазнява по-бързо, затова винаги носете в себе си пудра, с която да редуцирате ефекта на „бляскава“ кожа.

Очи

Щастливките с лек матов тен имат свободата да използват значително по-драматични цветове в техния грим. Добри опции за тях са златно, тъмнокафяво и бронзово. Използвайте светъл нюанс върху целия клепач и след това нанесете по-тъмен в края, който да акцентира върху формата. Още по-светъл нюанс можете да използвате в линията под веждите, а за драматична визия, подчертайте с очна линия.

Устни

Тъй като по-тъмната ви кожа се явява по-контрастна основа, не използвайте твърде много грим. Ако вече сте подчертали очите, не залагайте на яркото червило. Важно е да спазвате правилото, че един акцент на лицето е достатъчен. В случай, че решите да заложите на устни, използвайте нюанси на череша, корал и дори кафяво. Патладжан и лилаво също стоят много добре на леко матова кожа.

Руж

За да завършите напълно своята звездна визия, нанесете руж, който отива на вашия цвят на кожата. Можете да заложите на леко златисти отблясъци, които ще внесат усещане за мистичност и загадъчност. Леко червеникави и коралови пигменти също ви стоят добре. Нанесете избраният цвят с помощта на среден размер четка, като задължително преди това сте поставили фон дьо тен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари