IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната четка за коса

16 октомври 2014 11 01

Тя е също толкова важна, колкото и козметиката, която използвате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Четката за коса е един от инструментите за коса, без които не можем. Премахването на заплетени краища и предпазването от повторното им появяване е само част от ползите, които четките нанасят върху косата.

Тъй като, както с почти всичко останало в козметичната индустрия, марките заливат ежедневно пазара с най-разнообразни и различни модели, предлагаме няколко лесни начина да подберете най-подходящия модел за вас.

Укротяване на опърничавата

Ако косата ви е изключително гъста и трудно се поддава на обработка, замислете се над четките тип „русалка“. Те са чудесен избор за сресване след душ, тъй като разплитат и най-непокорната коса, без да се изисква дърпане и накъсване на косъма. Всякакъв вид плоска четка е подходящ, но гледайте задължително да има пластмасови топчета в края на всеки зъб, защото именно те предпазват от начупване и нараняване на структурата на косата.

Перфектното сушене

За да стилизирате косата сами, у дома, най-добре се спрете на четка, която е изработена от смесица от найлон и косъм на глиган. Изсушаването и оформянето на косата става значително по-бързо и лесно, тъй като не изисква толкова много движение на китката. Този тип четки са много подходящи за постоянно сресване, тъй като подобряват циркулацията на кръв в скалпа, което стимулира отделянето на естествена мазнина и поддържа косъма здрав и бързо растящ.

Увеличете блясъка

Ако желаете повече блясък в косата, отново можете да се спрете на четка с косъм на глиган. В този случай, ще спестите пари, тъй като този модел е на практичния принцип 2 в 1.

Правилна форма и прическа

Сушенето на косата с помощта на кръгла четка с естествен косъм позволява задаването и задържането на перфектна форма на прическата. Този модел се произвежда в много голямо разнообразие от размери, което може да ви подведе.

Малката четка е добра за къса, къдрава или твърда коса, за бретон и за места, които изискват по-големи усилия за оформяне.

Средният размер е предназначен за средно дълга коса, придавайки и обем.

Най-големите размери са подходящи за дълга коса или за да освежите вече направен сешоар. Те са най-щадящи към косата и е добре да се използват за фин косъм.

Движение в косата

Тесните четки са добър избор, когато става въпрос за прически „Боб“ и късо подстригани дами. Резултатът, който постигат с лекота, е нисък обем и запечатване на кутикулата на косъма. Това води до прическа с максимално движение и много блясък.

Запазете къдриците

За дамите, които са с много къдрава коса, препоръчваме да се спрат на четки за коса с твърди зъбци, в чиито край има топчета. По този начин ще успеят да разрешат косата без да развалят формата на къдриците.

Избягвайте метални четки

Най-добре оставете този модел на професионалистите. Металът се нагрява прекалено бързо, което се отразява върху косата като използване на маша. Това може да доведе до изсушаване на косъма и нанасяне на големи щети.

Не забравяйте да почиствате редовно четките за коса. Неминуемо при всяко сресване ще виждате паднали косъмчета – махнете ги. Натрупването им по четката може да запуши подложката и да направи сресването невъзможно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари