IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регенериращ балсам за устни

18 октомври 2014 07 51

Лесна домашна рецепта

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Есента вече със сигурност е тук и тепърва ни очакват все по-студени, но и красиви зимни дни. Смяната на сезоните неизменно изисква промени в ежедневните ни козметични ритуали и значително по-засилено внимание към грижата за всяка една част от нашето тяло.

Спираме се на устните, тъй като те, заедно с лицето, постоянно са изложени на неблагоприятните атмосферни условия. Чувствителната кожа бързо изсъхва, изпръхва и дори започва болезнено да се напуква.

За да предотвратим това навреме, предлагаме една специална рецепта за домашен балсам за устни, който оказва силно възстановяващо действие мигновено.

За приготвянето ще ви бъдат необходими:

1 супена лъжица настърган пчелен восък

1 супена лъжица кокосово масло

Съвсем малко количество мед

Няколко капки етерично масло по желание

2 капсули витамин Е

В двойна купа на водна баня поставете восъка. След като видите, че е наполовина разтопен, добавете кокосовото масло и меда. След като сместа вече е напълно течна, а восъкът – разтопен, добавете двете капсули с витамин Е и етеричните масла. Изсипете съдържанието на купата в малка кутийка и оставете да изстине добре.

Домашният балсам ще предпази устните ви и ще ги направи здрави и меки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари