IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различните приложения на клечките за уши – част 1

23 октомври 2014 12 30

Как да ги използваме в помощ на козметиката?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има неща, които обичаме, то определено те са свързани със съвети за практичност в козметиката.

Изключително тежките ни несесери трудно се затварят, едва се побират в повечето ни чанти и съдържат какви ли не инструменти и продукти.

За да се избавим от поне част от тях, предлагаме удобни и интересни приложения на клечките за уши в козметичната ни рутина. Ето ги и тях.

Прикрийте несъвършенствата

Напоете памучен тампон с крем коректор или фон дьо тен и го съхранявайте в малка пластмасова торбичка. По този начин ще имате възможност бързо и по всяко време да заличите появила се по средата на деня пъпчица или зачервяване.

Поправете грима по очите

Ако поставите неправилно очната си линия и я направите по-дебела или неравномерна, можете да я поправите с клечка за уши. Намокрете памучния край и внимателно поправете грешките.

Нанесете крем за очи

За да избегнете дърпането и опъването на кожата при поставянето на крем, използвайте клечки за уши, с които да нанесете малко количество върху клепачите или около тях.

Чисто нанасяне

За съжаление, често попадаме на продукти, които са в неудобни опаковки. Такъв пример имаме с някои марки балсам за устни, които са поставени вместо в тубичка, в бурканче. За да избегнете директен допир между пръстите на ръцете и устните, използвайте клечка за уши.

Заместете апликатора

Ако се окажете на място, на което сте забравили апликаторите за грим, винаги можете да заместите с клечка за уши. Този инструмент е един от най-ценните способи на гримьорите при създаването на ефектен опушен грим.

Оформете перфектни вежди

За да направите красиви вежди с клечки за уши, нанесете малко количество кафяви матови сенки в нюанс, възможно най-близък до естествения ви цвят. Използвайте клечката, за да зададете правилна посока и почистете неравностите с чистата памучна част.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари