IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подхраним растежа на веждите

24 октомври 2014 06 45

... Да не изневеряваме на тенденцията за плътност и правилна форма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивите и оформени вежди завладяват модния подиум и красиво поставят рамка върху очите вече втори сезон.

В случай, че естествените ви косъмчета далеч не са толкова гъсти и правилни колкото тези, които виждате всеки ден, не се отчайвайте!

Винаги можете да „допълните“ с молив или още по-добре, да използвате естествени продукти, с които да стимулирате растежа. Ако предпочитате втория начин, следните съвети са точно за вас.

Масло от макадамия

Добрата стара макадамия отново ни влиза в употреба. Естественият продукт подхранва изключително много косъмчетата и спомага за техния бърз растеж и натурално сгъстяване. За целта, прилагайте малко количество всеки ден, като едновременно с това оформяйте.

Сок от лук

Колкото и странно да звучи, сокът от лук умело възстановява структурата на косъма и спомага за неговото заздравяване. По този начин ще увеличите притока на кръв в корените и ще ускорите процеса на израстване.

Бадемово мляко

Нанасянето на мляко от бадем върху веждите също е много добър помощник в борбата с тънките и слаби вежди. Витамините и хранителните вещества ще подхранят косъмчетата и ще стимулират техния растеж. Ако прилагате млякото всеки ден в продължение на една седмица, ще усетите значителна разлика.

Починете си

Ако сте от дамите, които държат да нямат нито едно косъмче в повече от перфектната форма на веждите, то ще трябва да оставите пинцетите за поне една-две седмици. Това, което ще направите в противен случай, е бавно, но сигурно да забавите процеса по израстване.

Рициново масло

Рициновото масло е много добра домашна процедура за плътни и гъсти вежди. Внимателно втрийте рициново масло във веждите си преди да легнете да спите и оставете да престои така през цялата нощ. Отмийте на сутринта. След 4 седмици ще забележите значителната разлика.

Хранете се правилно

Всеизвестен факт е, че правилното хранене оказва изключително голямо влияние върху растежа на косата. Това златно правило важи с пълна сила и когато става въпрос за веждите ви. Разнообразете менюто си с изобилие от плодове, зеленчуци, ядки и различни минерали и витамини.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари