IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни маски за лице със суха кожа

25 октомври 2014 06 00

Три рецепти, които бързо ще дадат резултат

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сухата кожа е една от най-податливите, когато става въпрос за бръчки.

Това е така, защото липсата на овлажняване води до силно опъване на кожата, което е предпоставка за силно изразяване на първите следи на времето.

Решението е едно – правилно избрана грижа и непрестанно подхранване. Тъй като единствено хидратиращ крем не е достатъчен, предлагаме лесни домашни рецепти, които да приготвите сами и с които да освежите своята кожа.

Маска с морков и масло от кокос

Това е един чудесен избор, тъй като морковите спомагат за тонизирането и почистването на кожата. Зеленчукът намалява напукванията, а кокосовото масло бързо и дълготрайно овлажнява кожата, елиминирайки мазнините, които причиняват акне.

Единственото, което трябва да направите е да приготвите пюре от 2 моркова, в което да добавите 3 супени лъжици кокосово масло. Готовата смес можете да приложите директно върху кожата на лицето, като оставите да действа в продължение на 20 минути. След това изплакнете обилно с вода.

Домашна маска за лице с банан

Смачкайте един банан, докато получите смес с консистенцията на пюре. Нежно нанесете върху лицето и оставете да действа поне 10-20 минути преди да отмиете. Бананът ще остави нежна кожа, изпълнена с блясък и мекота.

Домашна маска за лице с лимон

Лимонът има изключително силно антибактериално действие и ще снабди кожата ви с жизненоважни за нея витамини. За да направите маската смесете ¼ чаша зехтин или кокосово масло (по избор) със сока от един лимон. Разбъркайте добре и поставете върху лицето.

Желателно е маската да престои за около 5 минути, максимално 10, тъй като лимонът е много силен и прекомерната му употреба може да доведе до зачервявания и най-различни раздразнения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари