IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните тайни, които нито една жена не споделя

30 октомври 2014 11 50

Някои от тях са срамни, други дори практични

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Тук ще разкрием една дълго пазена тайна, която всички жени знаят, но ги е страх другите да не разберат.

Истината за добрия външен вид и неговата изключително трудна подготовка. Колкото и да ни се иска да сме вечно перфектни, по същия начин, по който са моделите и актрисите, това е леко непосилна задача за работещите дами.

За да „залъжат“ положението, жените са измислили алтернативни варианти на задължителните процедури и смело ги прилагат доста често.

Мъже, съжаляваме!

Когато нямате време да измиете косата? Миете половината!

Този трик е най-често използван от дамите, които притежават бретон. Тъй като той се омазнява изключително бързо, колкото и да не ни се иска, налага миенето поне на тази част от косата. Дамите, които нямат бретон, също са доста добре запознати с тази техника. Тя е изключително проста – ако ви се налага да присъствате на важна среща или дългоочаквано събитие, но времето ви притиска, измийте само горния пласт на косата. По този начин никой няма да разбере, че долната част е далеч не толкова съвършена.

Бръснене на краката... до коляно

По същите наложителни причини, които споменахме горе и по още много други, това е трик от типа „заблуда на противника“. Стратегията е следната – обличате роклята или панталоните, гледате докъде се вижда кракът ви и след това бръснете дотам. По този начин е много малко вероятно някой от хората, с които ще бъдете, да разбере малката ви тайна или да се осъмни във вас. Ако след това ви се наложи да преспите в приятелка, най-добре бързо да се преоблечете.

Измама с изкуствен тен

Да, всички искаме да имаме забележително сексапилен и изкусителен шоколадов загар, благодарение на който да изпъкват мистичните ни погледи и красиви коси. Поддръжката му през студените месеци, обаче, може да коства много усилия, време и най-вече средства. За целта, женската половина е намерила своя алтернативен вариант, който донякъде си е чиста измама. Нанасяте продукта единствено върху тези части, които са видими за околните. Трик, който е изключително успешен... до един момент. И този момент настъпва когато се наложи да покажем малко повече тяло и, колкото и да не ни се иска, да рискуваме да ни помислят за зебра.

Фон дьо тен вместо пинцета

Ако не сте успели да почистите излишните косъмчета около веждите, а нямате възможност да го направите както трябва, използвате фон дьо тен, с който да заличите ненужното. Проблемът тук е, че не можете да разчитате твърде дълго на този метод. Не след дълго, косъмчетата започват да се показват дори и над най-плътния пласт от фон дьо тен и е възможно номерът не само да не проработи, но и да акцентира върху недостатъка.

Педикюр само на пръстите, които се виждат

Трябва да излизате и чак когато се обуете забелязвате, че точно тези два пръста, които токчетата ви изваждат на показ, разкриват факта, че сте без педикюр. Моменталното решение е да лакирате само тях. Първоначално ви изглежда, че тази мисъл е гениална, но моментът трае точно докато някой не ви посрещне на вратата с думите: „Може ли да те помоля да се събуеш?“. Бихме искали да кажем: „Не“.

Изкуствен маникюр

Отново изпуснахте часа за маникюр? Нямате време да изчистите стария лак и тепърва да нанасяте нов, който ще отнеме време и за изсъхване? Лесният женски трик е поставянето на съвсем обикновени изкуствени нокти с щадящо лепило върху стария ви лак. Ясно ви е, че това е решение само за една вечер и на другия ден трябва да се погрижите за маникюра, нали?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Мини Маус ( преди 9 години )
Голям смях... особено това с лепящите нокти...та това отнема два часа, а друг е въпросът ,че ноктите са един универсален размер и изобщо не са решение за жените. все пак статията е комична и интересна в своята абсурност. А лакирането само на двата пръста ох ох :Д
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар