IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сухо стилизиране на косата

5 ноември 2014 14 08

Какво представлява и защо да го използваме

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако стилизирането на косата е изключително важен елемент и не си позволявате тематичните дни на „кофти прическа“, но въпреки това нямате достатъчно много време да отделите на всеки косъм, сухата стилизация е чудесен избор за вас.

Представете си перфектен ефект, постигнат със съвсем малко усилия и значително по-малко отделено време през деня.

Как става? Вижте тук.

1. Сух шампоан

Ако използвате сухия шампоан като стилизиращ продукт, не само ще удължите времето до следващата баня за косата, но и ще успеете да я приведете в перфектен вид за много кратко време. За целта, впръскайте малко количество равномерно.

Текстурата на продукта ще създаде леки вълни, които ще са лесно подвижни и няма да създават усещане за тежест. За разлика от останалите стилизиращи продукти, които са създадени с цел добиване на перфектна форма на косата, сухият шампоан няма да втвърди косъма, нито да го накара да изглежда мазен или лепкав. Определено добър заместител на лака или пяната за коса.

2. Олио за коса с впръскване

Познато е като „сухо олио“ заради липсата на допир с ръцете и тяхното омазняване. Добър пример са всички видове подхранващи продукти и дори кристалите за коса. Те са с ниска концентрация на мазни масла и в комбинация с останалите съставки, не оставят косата във вид, като че е мръсна.

В зависимост от дължината, впръскванията трябва да са между 1 и 3, като след себе си оставят перфектна, мека и блестяща коса, която е значително по-податлива на стилизация.

3. Сух балсам за коса

Този тип продукти са сравнително нови на нашия пазар, но са изключително полезни. Ако след втория ден започнете да усещате краищата на косата си сухи, увредени и изтощени, впръскайте съвсем малко количество върху тях, но не прекалявайте, за да не получите обратен на желания ефект.

Освен това, сухите балсами са чудесен помощник в домашните терапии за коса, тъй като не отнемат много време и постигат добри резултати без да е необходима помощ от професионалист. Препоръчваме да впръскате малко количество върху току-що накъдрена коса – по този начин ще задържите буклите по-дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари