IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветите на професионалистите за грима

4 ноември 2014 13 01

Техники за грим

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо от хубавата рокля или перфектно стилизираната прическа, няма друго нещо като добре поставения грим.

Красивите и подчертани устни, очи и форми на лицето са способни да създадат съвсем различно впечатление и безспорно да ни накарат да се чувстваме значително по-красиви, уверени и желани.

Представяме съветите на професионалистите, с които лесно да създадем предимство от всеки недостатък и умело да извадим на показ най-доброто от себе си.

Красиво лице

За да постигнете красиво и чисто лице, преди да започнете с грима, задължително трябва да сте използвали подходящ почистващ продукт. Изберете фон дьо тен или коректор, който да е с един, дори два тона по-светъл от цвета на вашата кожа и прикрийте несъвършенствата с него.

По този начин ще заличите пигментните петна и зачервяванията и ще поставите добра основа за красив грим. Добра техника е да го поставите на изпъкналите части от лицето – от външната част на очите към ъглите на носа. Това ще послужи като база за по-ярък и подчертан поглед. След това можете да поставите фон дьо тен с вашия цвят на кожата.

Скули

Подчертаните скули са един от най-често срещаните критерии при подбор на модели. Освен че оформят красиво лицето, създават визуално по-слабо лице. Хубавата новина е, че ако не сте природно надарени с такива скули, има как да ги моделирате с помощта на грим. Желателно е да използвате руж с по-тъмен цвят от този на кожата, за да не се слива.

Подберете нюанса според тена на кожата – ако сте много светла, спрете се на розово, а ако сте тъмна – златист. За да изглежда по-естествено, поставете блестяща пудра в края. По този начин сливането ще бъде добре направено и линията няма да стои отсечена. Триковете определят един като основен – нанесете малко бронзант или цвят на пепел от рози и след това съчетайте с малко количество светлорозов балсам за устни, за да създадете ефект на осветяване.

Вежди

Ако формата или плътността на вашите вежди не са това, което бихте искали да бъдат, има начини да ги коригирате. Сдобийте се с молив за вежди в същия цвят и поправете по начин, по който ви харесва. Ако са тънки – направете ги малко по-плътни, а ако има пропуски, можете да ги попълните с малко количество бронзант.

Очна линия

Единственият начин да направите очите да изглеждат по-големи е правилно нанесената очна линия. Акцентираме на „правилно“, тъй като и най-малката грешка може да създаде контрастно различен краен резултат от това, което сте очаквали.

Тайната е след нанасяне да слеете с външните ъгли на очите с помощта на малък памучен тампон. Добър ефект се създава с различни сенки за очи. Меката очна линия се постига с поставяне върху горния клепач, а завършената визия – с кафяво за долната част на миглите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари