IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните съвети на баба, които трябва да приложим – част 2

8 ноември 2014 10 01

Какво още е важно да запомним?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За щастие, съветите за красотата от нашите баби, които трябва да приложим в ежедневните си ритуали на красотата, далеч не се изчерпват лесно.

Дългогодишният опит ги превръща в едни от най-надеждните източници на малките тайни, които издържат теста на всяко едно поколение.

Представяме ви втората част на козметичните съвети от баба, в които е добре да се вслушаме.

Най-добрият начин за борба с възпалението

Чесънът е доказан като истински и естествен природен антибиотик. Това важи едновременно както за борбата с кожните възпаления, така и за засилването на имунната система. Анти-бактериалният, анти-гъбичният и анти-възпалителният ефект превръщат чесъна в нашия най-добър приятел, особено през зимните месеци.

Сухата кожа

Борбата със сухата кожа намира своето най-добро решение с бадемите. За да се отървете от неприятното усещане, използвайте 5-6 бадема, които да смелите добре. Получената „паста“ нанесете директно върху лицето и оставете да действа поне 20 минути. Изплакнете добре с вода и нанесете задължително хидратиращ крем.

Поддържане на нормалната кожа

Бабите знаят малък трик и за нормална кожа – за естествен ексфолиант използвайте смачкан ананас или папая директно върху лицето. По този начин ще премахнете мъртвите клетки от кожата и ще подсилите новите такива с ензимите, които се съдържат и в двата плода.

Порите

Съществуването на порите и борбата с тях датират много преди нас. За сметка на това, обаче, бабите ни знаят ефективен начин за справяне и с този проблем. Рецептата включва няколко парчета картоф, които бързо ще почистят порите и ще спомогнат за предотвратяване от повторната им поява.

Грижа за устните

Следващият участък, за който бабите имат съвет, са устните. Използвайте продукти със съдържание на вазелин и канела – тези съставки са изключително полезни в предотвратяването на суха и напукана кожа на нежните устни. В случай, че търсите съвет за напукване, бабите съветват да нанесете директно бадемово масло и да оставите да действа за цяла нощ. Използвайте този съвет редовно и ще се радвате на меки устни цяла зима.

Коса

Красивата коса се поддържа най-добре с масаж на скалпа. Този съвет е придружен с препоръчването на зехтин, като изпробван и доказано работещ метод. По този начин ще укрепите не само косъма, но и самата кожа и ще избегнете появата на различни възпаления и раздразнения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Натали ( преди 9 години )
тропическите баби със сигурност ползват и банани, и гуава и други разни тропически неща...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dani ( преди 9 години )
До Little Blue Dress: е как може баба ти да не e ползвала ананас или поне папая ... ква е тая твоя баба тц тц ... :D :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Little Blue Dress ( преди 9 години )
"...за естествен ексфолиант използвайте смачкан ананас или папая директно върху лицето."За моята баба много се съмнявам, че е имала ананас или папая на разположение. :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар