IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна грижа за краката

30 октомври 2014 08 18

Лесна рецепта за мека кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

През зимата кожата се изсушава значително по-бързо, отколкото през останалото време на годината.

За съжаление, този процес не се отразява само на най-откритите части на тялото, като лице, ръце и устни, но и на нашите крака.

Тъй като красивите крака за лятото изискват специална грижа, предлагаме да започнете от днес.

Лесната рецепта за домашно направена маска за стъпала и пети ще ви осигури мека на допир кожа още след първото прилагане.

Домашният пилинг се използва за омекотяване на кожата на краката и изисква минимални усилия. Съставките, които ще ви бъдат необходими са леснодостъпни във всяко едно домакинство.

Ще ви бъдат необходими:

2 супени лъжици кафява захар

1 супена лъжица лимонов сок

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица зехтин

Съд с топла вода (не я правете много гореща)

За да приготвите правилно сместа, разбъркайте добре всички гореспоменати съставки и продължете докато се получи гъста, лепкава смес, която прилича на паста. Оставете настрана и накиснете краката си в топлата вода за поне 10-15 минути. По този начин кожата ви ще се освободи от всички натрупани замърсявания и ще стане значително по-гладка и подходяща основа за предстоящата процедура.

Докато все още държите краката във водата, започнете да нанасяте постепенно и с масаж предварително получената смес. Много важен елемент е да се стремите да спазвате кръгообразните движения, тъй като те бързо и ефективно стимулират кръвообращението. Повторете процедурата и с другия крак.

След като приключите с масажа, изплакнете внимателно и отново с масажни движения. Придържайте се към нормална температура на водата, тъй като е много вероятно горещият душ да изсуши кожата. Нанесете подхранващ и овлажняващ лосион, като можете да използвате и крема си за тяло.

Тази рецепта за скраб подхранва сухата кожа, премахва мъртвите клетки и оставя усещане за мекота и комфорт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари