IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предотвратим появата на бяла коса?

31 октомври 2014 12 48

Правилните мерки за засилване на цвета

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Първият бял косъм често е повод за неприятно усещане и мисли в посока, която може да доведе до временно нещастие и дори тъга.

Процесът на побеляване на косата не е нещо, което може да се спре и не трябва да се възприема като вече започнало застаряване.

Истината е, че всичко е генетика – различните хора започват да побеляват на различен етап от живота си и историята познава примери за хора, които в ранните 20 години вече са с прошарена грива.

Хубавата новина е, че има как да забавите този процес. Ето някои от най-ефективните стъпки, които можете да започнете да следвате веднага.

Намалете стреса

На първо място в списъка с най-често срещаните причини за побеляване на косата е стресът. За целта, наслаждавайте се повече на живота, оценявайте малките неща и се радвайте на всеки един ден. Следвайте мантрата, че всеки лош урок е трупане на опит и всичко се случва с причина – по този начин не само, че ще се радвате на здрава и красива коса, но и ще щадите тялото и мислите си. Ако ви е трудно да постигнете тези неща сами, добър вариант е да се запишете на медитация.

Соя

Соята е храна, известна със способността си да предотвратява преждевременното побеляване на косата. Съдържанието на мед, манган, витамини А и В и протеини са добър вариант, който освен всичко и ще запази естествения ви цвят по-дълго.

Кокосово масло и бадем

Естествените масла от кокос и бадем се смесват в равни пропорции и с получената маска се масажира скалпът. Доказано е, че двете съставки предотвратяват изгубването на цвета на косъма.

Джинджифил, моркови и мед

Друга лесна домашна рецепта е комбинацията от джинджифил, мед и моркови. Настържете джинджифила и го добавете към предварително изстискан сок от моркови. Получената смес се засилва с мед. Вкусната напитка се консумира всеки ден.

Йод

Комбинацията между мед и йод в храната е изключително полезна за подхранване на цвета. За да засилите действието, комбинирайте с диета, изобилстваща с морски дарове като раци, омари и риба тон.

Внимавайте какво ядете

Здравословното меню ни снабдява с всички необходими за организма витамини и минерали, което се отразява цялостно на външния вид. Подхранването на косата забавя появата на бели коси и е добре да се уверите, че диетата ви включва много и различни видове витамини. Стартирайте като увеличите приема на колкото се може повече плодове и зеленчуци.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари