IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за изтощена коса

3 ноември 2014 11 18

Домашна рецепта, която обещава мигновени резултати

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото се радвахме на чудесни прически, за които виновни бяха безгрижните солени дни на плажа.

Топлото време ни стимулираше всеки ден да полагаме все по-големи грижи по отношение на стилизацията за косата. Всичко това е чудесно, но до един момент.

Моментът, в който температурите спадат и се появяват фактори, които увреждат и без това страдащата ни коса.

За да не прекарате цяла зима с шапка, предлагаме домашна рецепта за изтощена коса, която спокойно можете да използвате всеки ден.

Рецептата е изключително подходяща за дами с по-тънка коса, тъй като бананите съдържат калий, който укрепва и възстановява косата без да я утежнява допълнително.

Ще ви бъдат необходими:

1 банан

1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

Поставете банана в блендер и разбийте добре, до получаване на плътна смес, наподобяваща пюре. Хубаво е да се уверите, че няма останали парченца, тъй като в последствие ще се залепят за косата, а трудно се премахват в това си състояние.

Желателно е да подберете банан, който е добре узрял. Това можете да прецените по твърдостта и цвета на кората. Добавете лъжицата мед и разбъркайте добре.

Получената смес нанесете върху косата и увийте в шапка за баня и предварително затоплена хавлиена кърпа. Оставете да действа поне 15-20 минути и след това изплакнете.

Добре е да поставяте маската непосредствено преди да измиете косата си, за да подхраните допълнително с подходящи шампоан и балсам.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари