IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да „събирате“ козметика разумно?

6 ноември 2014 14 28

Така и така не искате да изгубите нищо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Жените често усещат силно нежелание да изхвърлят повечето си козметични продукти, независимо дали ги използват, дали са доволни от тях и дали са празни.

Тъй като сме сигурни, че тоалетката ви е пълна с безброй малки шишенца и опаковки на всякакви възможни продукти, предлагаме няколко съвета, ако така и така ще прилагате тази стратегия, поне я прилагайте правилно.

Изяснете си бюджета

Всички продукти ни се струват изключително интересни и полезни. Особено, ако страдаме от липса на контрол, когато става въпрос за козметика и иновации в тази сфера. Тъй като половината ви проблем е решен с осъзнаването на това „влечение“, ние ще ви дадем другата половина.

Изяснете сами пред себе си с какъв бюджет разполагате и в никакъв случай не го превишавайте. Ако сте си харесали повече от предвидените неща, лишете се от един продукт, но не давайте допълнително пари. След това е много вероятно да съжалявате.

Следете намаленията

Всяко едно намаление е като малка Коледа за всички фенки на козметиката. Тъй като вече сме ви разказвали за изкуствените цени и реалната стойност на продуктите, смятаме, че е редно да вземете най-накрая решение да чакате. Със сигурност това, което искате толкова много не е само една бройка и е много, много вероятно да го има и следващата седмица, когато ще има намаление. Ако ви е трудно да се изкушите, следете точни дати и излезте само тогава на пазар.

Разменяйте

Ако сте не дотолкова горд притежател на даден продукт, който не влияе добре на вашата коса/лице/тяло, предложете на приятелка да размените с козметика, която тя също не използва. По този начин не просто може да се натъкнете на нова „находка“, но и ще направите подбора си малко по-практичен.

Съставките

Хубаво е да следите съставките в продуктите, които използвате. Така ще се уверите в това, кое действа добре на вас самите и кое не. Следващия път, в който се колебаете за някоя козметична новост, ще прецените по състава как ще се отрази на косата/кожата ви и ще си спестите излишен разход.

Пазарувайте според сезона

По същия начин като с дрехите, косата има нужда от различни неща през всички сезони. Няма смисъл да си купувате летен продукт преди зимата, защото докато дойде време не просто, че може да не става за употреба, но дори може и да ви навреди. Придържайте се към нуждите си на момента и ще спестите време и пари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари