IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малки принадлежности за голяма красота – част 2

13 ноември 2014 08 28

Кои са нещата, които да ни помогнат в неочаквана ситуация?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като представихме първата част на малките принадлежности за голяма красота, които да ни спасят в евентуално създали се ситуации, дойде време да допълним списъка.

Към вече споменатите малки трикове за подпухнали очи, разваляща се прическа и внезапно появил се лош дъх, прибавяме още няколко решения, с които да сме сигурни, че няма да има какво да помрачи добрия ни външен вид и настроение.

Нова хидратация

Тъй като знаете, че е задължително през студените дни да се акцентира основно на хидратацията и всякакви видове лосиони за тяло, кремове и масла, предлагаме един много лесен и алтернативен вариант.

Зехтинът е изключително полезен като съставка, която да добавите в своите домашно приготвени маски, както за лице, така и за коса. Освен това, съвсем спокойно прилагайте директно върху устните като защита от напукване и изпръхване.

Счупен нокът

Тъй като на всяка дама се е случвало да счупи някой от своите нокти и да не е подготвена за тази ситуация, предлагаме един много удобен и лесен алтернативен заместител на пилата за нокти. Грапавата повърхност на клечките за кибрит може временно да премахне неравностите в малък участък, които така успешно закачат блузата и чорапогащника ви.

Носете винаги поне една кибритена клечка в чантата си – така дори и да се случи да забравите пилата, ще имате вариант да се измъкнете безпроблемно.

Зачервяване от пъпка

Ако изведнъж, от нищото, усетите появата на пъпка, не се притеснявайте. Зачервяването бързо ще изчезне ако напоите малко памук или парченце тоалетна хартия във Визин.

Приложете директно върху пъпката и оставете няколко минути да подейства. Капките за очи ще свият кръвоносните съдове и по този начин ще намалее зачервяването.

Паста за зъби

Ако сте забравили пастата си за зъби и не искате дори и до магазина да отидете без да сте направили нещо по въпроса, предлагаме лесен алтернативен вариант, който обаче не препоръчваме за честа употреба.

Разтворете съвсем малко количество сода с вода до получаването на паста. Изчистете зъбите и веднага отидете до най-близкия магазин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари