IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимството да си с права коса

11 ноември 2014 06 00

Какви са плюсовете и защо да оцените това, което имате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

При повечето жени важи фактът, че човек каквото си няма, това иска. Сред най-често срещаните искания на дамите с права коса е да имат гъсти и добре оформени къдрици, и обратното.

С времето се учим, че няма смисъл да се бориш срещу природата и това, което тя ти е дала. Вместо да прекарваме часове в опити да се накъдрим, по-добре да се съсредоточим върху всички плюсове на правата коса.

Ето и най-важните от тях.

1. Можете да я носите къса

Правата коса позволява много повече варианти с къси прически, отколкото къдравата. Представете си, че си харесвате точно това асиметрично каре от корицата на списанието, или късата и небрежна прическа на Риана.

Единственото, което ще трябва да проверите е дали ще отива на формата на лицето ви. Къдравите коси нямат това преимущество. Всяка една къса коса стои по съвсем различен начин с къдрици и понякога единственият вариант е всекидневното изправяне... Нещо, което не препоръчваме на никого.

2. Лесни вълни

Правата коса е доста по-податлива при създаването на леки вълни. Тук подчертаваме, че не става въпрос за къдрици, а за вълни. Сексапилната визия на „току-що събудени от сън“ се постига с навиване на косата на кок, докато е още мокра и лекото ѝ фиксиране или с пяна за коса, или с лак. При пускане на кока, можем да се радваме цял ден на красиви вълни.

3. Селекция на продукти

Голямо предимство имат правите коси спрямо къдравите, когато става въпрос за продукти. Всяка една къдравелка може да ви каже, че в банята си държи шампоан, балсам, маска, течни кристали и всякакви други козметични продукти, които са предназначени само и единствено за къдрава коса. При правата коса далеч не е така. Необходимо ни е само едно масло, с което да поддържаме косъма хидратиран и блестящ.

4. Повече възможности за прическа

Правата коса позволява повече фантазия, когато става въпрос за стилизиране. Плитка, красива опашка или небрежен кок са бързи варианти за красива прическа. Освен това, къдриците, които можем да си създадем с различни видове маши и ролки ще са изключително красиви и стилни дори и на другия ден.

5. Само се срешете и сте готови

Колкото и да ни се иска красива къдрава коса, има един факт, който ни убягва. Къдриците са страшно трудни за поддържане и често изискват много усилия да запазят перфектната форма. С правата коса е значително по-лесно. Необходимо е едно сресване и прическата ни е готова. Дори и да са изминали няколко дни и от обема ни да няма много спомен, лесно може да възвърнем дори и временно този ефект.

6. Можете да се срешете

Това е сериозен проблем, с който къдравите коси се сблъскват всекидневно. Естествено начупената коса се заплита много бързо и лесно, а сресването ѝ се превръща в своеобразно мъчение както за ръцете, така и за косъма и скалпа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари