IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасните козметични процедури и практики – част 2

19 ноември 2014 07 01

Внимавайте при следващото посещение в салона

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като ви представихме първата част на опасните козметични процедури и практики, допълваме списъка с останалите манипулации, от които е добре да страните.

За да не се нуждаете от допълнителна и професионална намеса, избягвайте следните процедури и практики:

Бразилски сешоар

Това е процедура, предназначена за къдрави коси. Обещанието е, че след бразилския сешоар, косъмът ще бъде перфектно прав, гладък и блестящ. Истината е, че това далеч не е като обикновените изправяния и се използват някои доста сериозни химикали, които могат да предизвикат сериозни проблеми с кожата на скалпа и изгаряния по косата.

Гел маникюр

Идеята на маникюра с гел лак е да изглежда по-добре за по-дълго време от стандартните формули. Имайте предвид, че не всеки един от продуктите от този тип е с един и същи състав и е много възможно едни да са невероятни, а други да съсипят ноктите ви за дълъг период от време.

Свещи... за уши

Идеята на тази сравнително нова процедура е да се почистят ушите и натрупаните токсини. Другата страна на тази „манипулация“, която рядко се споменава е, че тези продукти могат да доведат до запушване на ушите, разкъсвания и дори изгаряния.

Кола маска на веждите

Ако оставим настрана факта, че едно грешно движение и можете да обезобразите веждите си, тази процедура може да бъде много опасна. Честото повторение на кола маска на веждите може да увреди космените фоликули, да изгори кожата и да остави белези по нея.

Евтин маникюр

Да, идеята да спестим пари е много съблазняваща, но е добре да премислим от какво точно и реално, колкото ще ни струва това. При маникюра е валидна поговорката, че „Евтиното излиза скъпо“.

Важен момент е да се уверите, че вашият маникюрист работи с качествени продукти и спазва добра хигиена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари