IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златните правила за правилно бръснене – част 1

22 ноември 2014 08 01

Не пренебрегвайте тези съвети, ако искате добър ефект

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сред всички възможни методи за обезкосмяване, бръсненето е сред тези, които определено не препоръчваме за постоянно.

Причината е, че израстването на косъмчетата след това е значително по-бързо, а самите те са много плътни и с дебел корен.

За сметка на това обаче, всички сме изпадали в моменти, в които буквално не сме имали друг избор и прибягваме до бръсненето.

Предлагаме ви няколко съвета, с които да постигнете добър и малко по-дълготраен ефект.

Масло или олио

Един от най-добрите съвети е да използвате малко количество естествено масло или някакво олио преди или дори вместо продукт за бръснене. По този начин ще предотвратите зачервявания и усещане на парене след процедурата.

Освен това, добавянето на естествено масло или олио ще спомогне за добиването на красива и мека на допир кожа. Кокосовото масло, олио от бадеми или дори зехтин ще защитят кожата от порязвания и ще направят плъзгането на бръснача по-лесно.

Пяна за бръснене... от приятеля ви.

По необяснима за нас причина, козметичните марки създават мъжките продукти за бръснене със значително по-ниска цена от тази, на която предлагат женските. Нашият съвет е да опитате крема за бръснене на вашия приятел или просто да си закупите такъв.

Работата, която ще ви свърши е точно толкова добра, колкото и продуктите от този тип в женския сектор. Освен че ще се радвате на сполучлив ефект, ще спестите и пари.

Нова самобръсначка

Подменяйте самобръсначките си често, за да намалите риска от порязвания и зачервявания. Освен че затъпяването на ножчетата може да се отрази зле на кожата, не са особено хигиенични.

Знаете, че използването им премахва и горния слой мъртва кожа, която често се наслагва в свободното пространство между ножчетата. Най-добрият вариант е всеки път след използване да подменяте самобръсначката.

Ексфолирайте

Почистването на кожата преди бръснене е много важен етап от процедурата. Използването на ексфолиант ще премахне горния пласт мъртва кожа и ще предотврати навлизането ѝ в процепите между ножчетата на самобръсначката.

Използвайте ексфолиращ скраб или пилинг-ръкавица под душа, след което изплакнете старателно. Ако предпочитате да използвате натурални продукти, можете да приготвите домашен ексфолиант като смесите кокосово масло и захар. По този начин едновременно ще почистите и омекотите кожата.

Пригответе кожата

Ако бързате много да излезете, често сте подложени на изкушението да се избръснете на сухо. Това може да доведе до зачервявания, парене и порязване. За да избегнете всичките тези „ефекти“, поне намокрете краката с топла вода преди бръснене. Тя ще омекоти кожата ви и значително ще улесни процедурата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари