IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златните правила за правилно бръснене – част 2

23 ноември 2014 11 27

Какво още не знаем?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Споделихме основните правила, които трябва да спазвате, ако сте решили, че бръсненето е вашият начин за обезкосмяване.

Тъй като това е процедура, която изисква определено време, добавяме останалата част от задължителните стъпки, по които да поемете, за да се радвате на дълготраен и бързо постигнат ефект.

Ето ги и тях.

Малки участъци

Повечето дами в бързината се стремят да премахнат косъмчетата от колкото се може повече кожа наведнъж. Това на практика е невъзможно да се случи.

Много по-ефективно ще е ако се концентрирате на малки участъци, които да бъдат добре почистени, отколкото големи, на които в най-неподходящия момент ще откриете, че има по нещо останало.

Освен това, следването на дължината на крака без „отлепване“ на ножчето от кожата повишава риска от порязване.

Посока

Ако искате да постигнете максимално добър ефект, желателно е да следвате определени правила и с посоката на бръснене. Правилната техника е първоначално да минете през краката с бръснач, който да следва посоката на растеж на косъма.

След като премахнете част от окосмяването, можете да минете втори път в посока срещу растежа. По този начин ще получите много по-гладко и безпроблемно бръснене, без раздразнения. Тази техника е изключително подходяща и препоръчителна за дами с нежна кожа.

Успокойте

Ако се окаже, че кожата ви се раздразни след бръснене, можете да успокоите с масло от шеа или специално приготвена паста от краставици. Тя бързо ще охлади участъка, в който усещате възпаление и ще намали зачервяването.

Освен това, избягвайте прилепнали по тялото дрехи след прилагане на процедурата, тъй като е възможно те да забавят възстановителния процес. Желателно е да заложите на малко по-широки кройки и феерични рокли с проветриви материи.

Евтиното излиза скъпо

Не залагайте на евтини самобръсначки. Може и да ви изглеждат изгодно, но истината е, че те излизат много по-скъпо от по-качествените такива. Времето, в което ще ги използвате, ще бъде много кратко и е по-вероятно да ви докарат зачервявания и раздразнения.

Бръсненето далеч няма да бъде гладко и безболезнено, даже напротив – ще се получават порезни рани и натъртвания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари