IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите грешки при почистването на лицето – част 2

3 декември 2014 09 27

С какво да внимаваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като пояснихме част от основните грешки, които жените допускат при почистването на своето лице, идва време да допълним списъка.

Надяваме се, че след като прочетете това, ще замените неправилния подход и ще достигнете до възможно най-правилния път към чистата, свежа и млада кожа.

Ето останалата част от грешките, които да не допускате отново.

Естествените масла

Дълго време сред феновете на козметиката се лансираше тезата, че естествените масла не са с положително влияние върху мазна кожа, тъй като могат да запушат порите. С времето обаче тази теза се оборва все повече.

С днешна дата е доказано, че правилната селекция от естествени масла не просто е подходяща за всякакъв тип кожа, но и премахва замърсяванията, почиства и дори дезинфекцира. Силно ви препоръчваме да изпробвате няколко вида естествени масла и да ги прилагате смело в почистването на лицето.

Разходи

Голяма грешка в процеса по почистване е ако смятате, че инвестирането в продукти е единствено в парична стойност. Истината е, че най-скъпите продукти далеч не са най-добрите и често се получава даже обратното. Вместо да подбирате козметиката по етикета с цената, по-добре се концентрирайте върху етикета със съставките. Колкото повече естествени съставни продукти има, толкова по-добре за вашата кожа.

Овлажняване

Правилният начин да овлажните кожата е да поставите хидратиращия продукт непосредствено след почистването на лицето. По този начин кожата ви ще е все още уязвима и ще абсорбира много по-голяма част от продукта, отколкото ако го поставите след известно време.

Същото важи за всички кремове, серуми и маски. Използването на продукти върху напълно суха кожа е много вероятно да доведе до омазняване и неприятно лъщене.

Хавлия

Никога, ама никога не използвайте хавлиена кърпа или каквато и да е подобна, груба материя. Не твърдим, че не попиват, но по-добре ги запазете за косата. Лицето трябва да се третира с меки материи, които не предизвикват дърпане и опъване на кожата. Вземете чиста кърпа от мека материя и нежно попийте останалото количество вода след изплакването.

Избягвайте дразнещи съставки

Такива могат да бъдат всякакви видове ароматизатори, оцветители и изкуствени консерванти. Не изчаквайте да разберете дали имате алергия и как влияят на кожата ви по неприятния начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

до Росица: ( преди 9 години )
Българската розова вода е без конкуренция и като цена, и акто ефект, и като качество. Колкото до маслата - същото мога да кажа и за бадемовото масло. Отново българско. Марки, разбира се, няма да споменавам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
SSD ( преди 9 години )
Росица, флорална вода и натурално масло. Приемлива, без да е идеална розова вода има за 8-9 лв 250 мл; органик флорални води от по 500 мл има за по около 15 лв. Има доста видове флорални води. Попрочети и виж коя е подходяща за теб. За да е по-евтина- купи си във флакон без спрей-помпа.Натуралните масла не са евтини (много зависи и от вида масло) , но при почистване на лице разхода им е относително малък; 30-ина милилитра биха стигнали според мен за минимум месец, освен ако ползваш много тежък грим, който се почиства с повече... материал. За маслото е важно да избереш вид или смес от видове, които са подходящи за точно за твоя тип кожата, и не по-малко е важно- да са качествени масла (бях посъветвана да търся такива, създадени по метода на студено пресоване). В общия случай- хубав чист зехтин или кокосово масло. Жожоба е също относително неутрален вариант, некомедонно, но и няма да пресуши кожата. Не съм изчислявала специално колко ми излиза месечно този начин на почистване, но със сигурност ми е много по-евтин от ползване на почистващи продукти от скромните Lancome нагоре ценово.Лично моят избор да премина към този тип продукти за почистване на лице се основава на ефекта, а финансовия аспект е по-скоро добавена стойност. След първия месец почистване с флорална вода и капки хубаво масло, красивите опаковки от фабрично забъркани продукти бяха изхвърлени. Близо 2 години оттогава, и никаква причина да се върна към закупуване на коя да е марка тоалетно мляко, мицеларна вода, почистваща пяна, емулсия и подобни.Но отново- което направих аз има смисъл и имаше ефект само поради наистина прецизния избор на маслата и водите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Росица ( преди 9 години )
кажете ми един продукт на ниска или средна цена, който да си заслужава и да няма вредни съставки, парабени и др такива? Няма!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар