IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните за красива кожа – част 1

26 ноември 2014 09 09

Какво задължително да включим в менюто си?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Както добре знаем, ние сме това, с което се храним. Правилният режим е пътят, който трябва да извървим към красивата кожа.

За да се радваме на блясък, еластичност, мекота и свежест, е желателно да се съобразим с това, което „даваме“ на своя организъм, за да ни се отблагодари и той подобаващо.

За целта, подбрахме най-важните витамини, които отговарят за красивата кожа и препоръчваме силно да ги включите в своето меню.

Овес

Овесените ядки имат успокояващи и овлажняващи свойства, което ги прави идеални за третиране на екземи, чувствителни, раздразнени или възпалени участъци.

Нар

Семената на вкусния нар са богати на киселини, които имат антиоксидантно свойство и подпомагат клетъчната регенерация и обновяване, които подпомагат свежия и красив вид на кожата.

Ядки

Натрошените черупки на ядките могат да бъдат изключително полезни в приготвянето на домашен ексфолиант. Уверете се, че ги натрошавате на малки парченца, за да не нараните кожата и не прекалявайте с натиска.

Кокосово масло

Широкото приложение на кокосовото масло в козметичната индустрия се дължи на естественото анти-гъбично действие, което то има, без да запушва допълнително порите.

Освен това, кокосът засилва структурата на кожата и я поддържа гладка, еластична и стегната.

Омега мастни киселини

Мастните киселини хидратират, стимулирайки производството на колаген в кожата.

По този начин те подобряват кръвоснабдяването и потока на хранителни вещества за добиването на здрави кожни клетки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Darina ( преди 9 години )
Много съм съгласна с това, което е написала Рая. За козметиката изобщо не пестя пари, защото много държа косата и кожата ми да изглеждат перфектно и аз да се чувствам добре. Използвам пордуктите на dessert essence за коса, страшно доволна съм, косата ми много добре реагира, въпреки че е доста капризна. Имат и много хубав скраб за лице, препоръчвам го. Но като цяло важното е наистина да се опитваме да се храним правилно, защото всичко което приемаме влияе и на кожа, и на коса, на всичко.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Рая ( преди 9 години )
Правилно, няма как само чрез храната да изглеждаш добре, трябва си баланс между храна, спорт, а защо не и някакви натурални добавки за организма, качествена козметика и тн.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Соня ( преди 9 години )
Е много е трудно стриктно да следиш какво ядеш през деня, щеше да е хубаво на пазара да има само здравословни продукти, без такива, които са годни с години, обработени, с хиляди Е-та в тях.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар