IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните за красива кожа – част 2

27 ноември 2014 07 48

Допълнителни съставки за всяко хранене

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като вече добавихте първата доза задължителни храни, с които да си набавите бързо и дълготрайно красива кожа, предлагаме останалата част за вашето меню.

Преобладаващите естествени съставки са най-бързият и лесен начин безвредно да се погрижим за своя външен вид по едновременно вкусен и ефикасен метод.

Сред предложенията ни се открояват и така наречените „суперхрани“, които са изключително полезни за ноктите, косата и тялото ви като цяло.

Работата в посока на заздравяване на кожата с правилна селекция храни е един от най-ефикасните доказани начини, които дори и най-скъпата козметика не може да пребори.

Ето останалата част от задължителните храни, които трябва да имате в менюто си, ако искате да се радвате на здрава кожа.

Мед

Медът има силни противовъзпалителни и лечебни свойства, които работят в посока регенериране, омекотяване, подхранване и дълбоко хидратиране на кожата.

Какао

Какаото повишава производството на невротрансмитери, които отговарят за доброто настроение и понижават стреса. Това е много важно, тъй като ситуациите, в които сме притеснени, се отразяват и на нашата кожа, повреждайки колагена. Антиоксидантите в какаото помагат за увеличаването на притока на кръв, почистването и трайното хидратиране.

Козе мляко

Естественият продукт е често препоръчван в процедури против кожни заболявания като дерматит, псориазис и екземи. Съдържанието на млечна киселина спомага за стабилизиране нивата на pH.

Спирулина

Водораслите предлагат защита срещу свободните радикали, спомагайки за детоксикацията на организма и набавянето на аминокиселини и протеини. Всички тези действия контролират преструктурирането на влакната, отговорни за стягането на кожата.

Горски плодове

Всички видове горски плодове са с високо съдържание на антиоксиданти, които са сред първите помощници на тялото в борбата с инфекции и замърсявания, в следствие на външни фактори.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари