IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спасим косата през сезоните

21 ноември 2014 12 39

Правилни продукти и съвети срещу косопад

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Смяната на сезоните дава своето отражение както върху различните дрехи, намиращи се в гардероба ни, така и върху цялостната грижа за нас самите.

Рязката промяна в атмосферните условия, ниските температури и промените върху налягането влияят пряко върху състоянието на нашата коса.

Именно заради това, козметичните ни процедури и грижи трябва да бъдат изцяло съобразени именно с тези явления.

Как да се погрижим за косата и да избегнем сезонното падане на косата, прочетете тук.

Използвайте гребен с разстояние между зъбците

По този начин ще разресвате косата по значително по-нежен начин и стилизирането в последствие с друг модел четка ще бъде много лесно. Този метод ще намали рисковете от накъсване и падане на косата по време на процедурата.

Не решете косата, докато е мокра

Знаете, че в това си състояние, косъмът е най-податлив на накъсване и е много вероятно да се сдобиете с изключително неприятния ефект на стърчаща коса, неподатлива на стилизация.

Не бъдете твърде енергични при попиването на влагата от косата с кърпа

Прекаленият натиск и бързите движения са рискови за състоянието на вашата грива. Използвайте меки материи, които щадят косъма и залагайте повече на кръговите, масажни движения, за да не накъсате излишно косата.

Почиствайте гребените всяка седмица

По този начин ще избегнете натрупването на мъртва кожа от скалпа и евентуалното запушване на космения фоликул. Използването на чисти инструменти по време на оформянето на косата е също толкова важна стъпка, колкото и правилната им селекция. Извършвайте почистването с малко количество от шампоана ви за коса и се постарайте при изплакването да не остава нищо от продукта.

Правилни продукти

Съществена част от правилната грижа за косъма е да се спрете на подходящите продукти. Изтощената коса и краища са причина за смущението на редица жени – а заплетената коса, останала по четката, често е последната капка в чашата.

Предлагаме ви бързо и лесно решение на тези проблеми с новата серия на Pantene Pro-V – колекцията Hair Fall Defense и режим за грижа за косата в 4 стъпки за борба с косопада, която помага да се сдобиете със силна и лесна за разресване коса само за 14 дни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Рени ( преди 9 години )
По това време на годината задължително подхранвам косата си с някой допълнителен продукт!Тази година се спрях ** и съм впечатлена от ефекта му . Косопада намаля и влагата и студа не и се отразяват!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар