IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странните приложения на майонезата за красотата

26 ноември 2014 13 29

Как да използваме хранителния продукт в козметичната си рутина

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Майонезата е една от най-популярните съставки за приготвяне на голямо разнообразие от салати, основни ястия, сосове и други кулинарни изкушения.

Едно от приложенията на хранителния продукт, обаче, е при разрешаването на различни козметични проблеми и като превантивна мярка за създаването им.

Майонезата се изработва при продължителното разбиване на яйчени жълтъци с олио и е изключително богата на най-различни хранителни вещества.

За какво можете да я използвате, когато става дума за красота? Вижте сами.

Балсам за коса

Майонезата има изключително добро действие върху косата, особено ако е приложена по начин, по който се поставя балсам. Вземете малко количество и с масажни движения го нанесете върху косата и скалпа си. Покрийте главата с шапка за баня, изчакайте няколко минути и измийте добре с шампоан. Майонезата ще хидратира косата ви и още след първото нанасяне ще се радвате на завиден блясък.

Лице

Ако искате да се сдобиете с чисто и гладко лице, но бюджетът ви не позволява да похарчите много средства по закупуването на скъпи маски, използвайте майонезата. Хранителните вещества обогатяват кожата и успешно я почистват от натрупана мръсотия.

За целта, нежно разпределете малко количество майонеза върху лицето и оставете да действа за 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Нокти

Ако страдате от чупливи нокти, които лесно се огъват и сцепват, използвайте малка купа с майонеза, в която да потапяте пръстите. Останете така за около 5 минути и измийте с топла вода. Колкото по-често повтаряте процедурата, толкова по-бързо ще забележите ефекта.

Успокойте кожата

Всички сме опитвали вечната рецепта от бабите ни, при слънчево изгаряне да поставим кисело мляко, което да успокои кожата. И всички сме забелязали, че наистина сериозните изгаряния имат нужда от поне няколко кофички. Ако идното лято отново изгорите, използвайте малко майонеза вместо киселото мляко. Хранителният продукт ще успокои болката и ще хидратира кожата.

Краката

Премахнете натрупалата се мъртва кожа от краката, като втриете малко количество майонеза върху сухата и проблемна зона. Оставете да действа поне 10 минути и почистете с чиста кърпа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Наталия ( преди 9 години )
Явно майонезата има доста различни приложения, аз пък приготвям един чудесен сладкиш с майонеза, хахахах :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ивиана ( преди 9 години )
Съгласна съм, че може да се добавя майонеза като съставка за някои маски, но чак да я използвам за почистване на лицето не бих. И защо да не давам пари за козметика за лице, затова поне си заслужава, грижата за кожата си е доста отговорна задача. Доволна съм много от лосиона, който използвам против омазняване на кожата на Desert Essence, с натурални съставки е от лавундала и лайка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар